Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen overwegend zijwaarts rond middaguur

Europese beurzen overwegend zijwaarts rond middaguur
31 mrt 2021 om 12:10

De Europese beurzen noteerden woensdag vrijwel onveranderd in afwachting van de Amerikaanse banengroei in de private sector en de plannen voor de Amerikaanse infrastructuur van president Joe Biden, die deze vanmiddag bekend maakt.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van nog geen 0,1 procent op 426,20 punten. De Duitse DAX noteerde vlak op 15.012,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van nog geen 0,2 procent met een stand van 6.077,65 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,4 procent naar 6.746,39 punten.

De Britten publiceerden een economische groei over het vierde kwartaal die met 1,3 procent hoger uitkwam dan in een eerdere raming werd berekend.

Frankrijk zag de inflatie over maart in een voorlopige meting uitkomen op 1,1 procent op jaarbasis en dat was meer dan de 0,6 procent in februari. Cijfers voor de hele eurozone wezen voor maart op een inflatie van 1,3 procent. Dat was in februari nog 0,9 procent.

De Duitse werkloosheid over maart bleef stabiel.

Voor de Verenigde Staten staan vandaag de banendata uit de private sector over maart op de agenda, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago, de aanstaande woningverkopen in februari en de wekelijkse olievoorraden.

Voor de banendata wordt een stijging van 525.000 banen voorzien tegen een plus van 117.000 banen in februari.

Sprekers zijn vandaag, naast Biden, de voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta Raphael Bostic en de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen.

Olie noteerde woensdag lager. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent in het rood op 60,27 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 63,86 dollar werd betaald, een daling van eveneens 0,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1729. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1721 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1716 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
De koers van beursnieuweling Deliveroo is woensdag stevig onder druk komen te staan. De koers van het aandeel handelde 28 procent lager op 2,97 Britse pond. De introductieprijs voor de maaltijdbezorger werd vastgesteld op 3,90 pond per aandeel, wat de waardering op 7,59 miljard pond bracht. Aanvankelijk zou Deliveroo voor 3,90 tot 4,60 pond per aandeel naar de beurs gaan, maar deze bandbreedte werd in aanloop naar de IPO al aangescherpt naar 3,90 tot 4,10 pond.

Vestas heeft zijn positie in Japan weten te verstevigen met een opdracht voor het Japanse windproject Yokohama-machi. De Deense bouwer van windturbines steeg woensdag 3,4 procent. 
 
Met de bescheiden bewegingen van de toonaangevende graadmeters in Europa, bleven ook veel aandelenkoersen relatief dicht bij de slotnoteringen van dinsdag. In Parijs was het aandeel Veolia Environnement een uitzondering met een koersstijging van meer 2 procent. Het aandeel Total moest met een koersverlies van 1,5 procent de grootste schade incasseren. In Amsterdam daalde Royal Dutch Shell 1,4 procent en in Londen werd BP 1,4 procent goedkoper.

In Frankfurt tekenden zich woensdag geen opvallende koersmutaties af.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet.

De toonaangevende S&P 500 index eindigde dinsdag 0,3 procent in het rood op 3.958,55 punten. De Nasdaq daalde 0,1 procent naar 13.045,39 punten. De Dow Jones-index daalde 0,3 procent en kwam op het slot uit op 33.066,96 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.