Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Brussel opent lager

Brussel opent lager
31 mrt 2021 om 08:07

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat woensdag naar verwachting een rode opening tegemoet. De Bel20 sloot dinsdag nog 1,1 procent hoger op 3.927,15 punten.

Beleggers zijn in afwachting welke stimuleringsplannen de Amerikaanse president Joe Biden later vandaag zal presenteren.

“Het is Biden-time”, schreef analist Stephen Innes van Axi vanochtend. De president zal zijn infrastructuurplannen onthullen, en de markt houdt rekening met miljarden aan nieuwe investeringen.

Verder is de markt volgens Innes al in afwachting van het banenrapport op vrijdag, als overigens vanwege Goede Vrijdag de internationale beurzen gesloten zijn. Vanmiddag krijgt de markt al een voorproefje met het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP.

Andere macrocijfers die beleggers vanochtend in de gaten houden zijn de inflatiecijfers uit Frankrijk en de eurozone, en de Duitse werkloosheid.

In Japan daalde de industriële productie, maar de toekomst oogt zonniger. In China bleek zowel de industrie, maar vooral de dienstensector er flink beter bij te liggen.

De euro/dollar handelde vanochtend op 1,1706. Dat was 1,1716 op dinsdagavond. 

De olieprijs daalde dinsdag met 1,6 procent, maar vanochtend staan de oliefutures weer in het groen. Vanmiddag staan de Amerikaanse weekvoorraden op de agenda.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteert op 1,741 procent.

Bedrijfsnieuws

EVS heeft een contract gekregen voor een mondiaal sportevenement dat in 2022 in Azië plaatsvindt. Dat liet de speler in livetechnologie voor onder meer sportuitzendingen en nieuwe mediaproducties dinsdagavond weten. Het gaat vermoedelijk om de Olympische Winterspelen.

Aedifica heeft twee zorgresidenties overgenomen in Nederland voor 8 miljoen euro.

Befimmo heeft het Wiertz-gebouw verkocht voor 74,9 miljoen euro en realiseert daarmee een nettomeerwaarde van 43,2 miljoen euro.

Miko verkoopt zijn kunststofverpakkingsafdeling aan het Duitse Paccor. Hoeveel er gemoeid is met de desinvestering, maakte Miko niet bekend. Na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten zou de transactie in het tweede kwartaal van 2021 afgerond moeten kunnen worden.

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdagavond in het rood. De Dow Jones index daalde met 0,3 procent naar 33.066,96 punten en de breder samengestelde S&P 500 index verloor ook 0,3 procent, op 3.985,55 punten. De Nasdaq wist het verlies te beperken tot 0,1 procent op 13.045,39 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers BE20

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.