Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: desinvestering logische keuze voor Fugro

Beursblik: desinvestering logische keuze voor Fugro
30 mrt 2021 om 09:34

De desinvestering van Seabed Geosolutions door Fugro is een strategisch logische keuze van de bodemonderzoeker. Dit stelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam dinsdag.

De Seabed-activiteiten pasten niet langer meer bij Fugro, zo meent Van Beek. “Daarom is het logisch dat de bodemonderzoeker ervan af wilde, zoals Fugro eigenlijk al bijna twee jaar probeert.”

De opbrengst noemde de analist “redelijk beperkt” en zal gebruikt worden om gerelateerde kosten te dekken. Mogelijk zullen enkele claims die bij Fugro blijven, evenals het Hugin Explorer-schip, voor extra kasinstroom zorgen in de toekomst, zo denkt Degroof.

“De desinvestering verbetert het risicoprofiel van Fugro, gezien Seabed aanhoudende verliezen boekte in periodes waarin er minder activiteit was. Bovendien heeft Fugro nu geen omkijken meer naar deze divisie”, aldus de analist. “De desinvestering is dan ook positief te noemen.”

Degroof zal wel de ramingen voor 2021 wat verlagen, als gevolg van de verkoop en de bijbehorende kosten.

Degroof Petercam heeft een Houden advies op Fugro met een koersdoel van 9,50 euro. Het aandeel Fugro steeg dinsdagochtend met 1,2 procent tot 9,19 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.