Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aedifica koopt 2 zorgresidenties

Aedifica koopt 2 zorgresidenties
30 mrt 2021 om 18:03

(ABM FN) Aedifica heeft twee zorgresidenties overgenomen in Nederland. Dat liet de specialist in zorgvastgoed dinsdagavond weten.

Het gaat om de acquisitie van twee zorgresidenties voor ouderen in Oss en Dordrecht voor een bedrag van 8 miljoen euro. De locaties hebben een capaciteit van 36 bewoners, waarbij Aedifica een initieel brutohuurrendement van ongeveer 6 procent verwacht op de transactie.

“Beide sites worden geëxploiteerd door Zorghaven Groep, waardoor Aedifica een nieuwe samenwerking aangaat met een gevestigde for-profit exploitant”, zei CEO Stefaan Gielens van Aedifica in een toelichting.

De ouderenzorgresidenties worden verhuurd op basis van inflatiegekoppelde onherroepelijke double net huurovereenkomsten voor een looptijd van ongeveer 12 jaar.

Oorlogskas

Sinds de kapitaalverhoging ter waarde van 459 miljoen euro op 27 oktober vorig jaar, heeft Aedifica al 314 miljoen euro gespendeerd aan overnames, terwijl er nog voor 138 miljoen euro in de pijplijn zit. Samen komt dit uit op 452 miljoen euro, slechts 7 miljoen euro minder dan de kapitaalverhoging.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aedifica

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.