Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen licht lager rond middaguur

Europese beurzen licht lager rond middaguur
25 mrt 2021 om 12:21

De Europese beurzen noteerden donderdag licht lager in reactie op de Dow Jones Index die woensdagavond in de slotfase zijn winst prijsgaf.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een verlies van 0,1 procent op 417,40 punten. De Duitse DAX liet een min zien van 0,2 procent op 14.578,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van eveneens 0,2 procent met een stand van 5.936,66 punten. De Britse FTSE daalde donderdag ook 0,2 procent naar 6.700,58 punten.

Het sentiment op de aandelenmarkten oogt breekbaar en beleggers zijn waakzaam.  

Het Duitse consumentenvertrouwen over april verbeterde aanzienlijk, maar bleef wel nog altijd negatief. Het Franse ondernemersvertrouwen steeg op maandbasis behoorlijk.

In de Verenigde Staten worden vanmiddag de wekelijkse steunaanvragen en de definitieve groei van de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal gepubliceerd.

Er zijn donderdag nogal wat sprekers. Achtereenvolgens komen aan bod de voorzitter van de Fed van New York Raphael Bostic, ECB-bestuurslid Isabel Schnabel, voorzitter Charles Evans van de Fed van Chicago, John Williams van de Fed van New York en Mary Daly van San Francisco.

Daarnaast neemt de Amerikaanse president Joe Biden deel aan de opening van de EU-top.

Olie noteerde donderdag lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 1,6 procent in het rood op 60,20 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 63,53 dollar werd betaald, een daling van 1,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1813. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1810 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1813 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Philips heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van zijn divisie huishoudelijke apparaten aan Hillhouse Capital tegen een waardering van circa 3,7 miljard euro. Daarbovenop ontvangt Philips nog geld voor het gebruik van zijn merknaam door de koper. De koers van het aandeel noteerde 1,7 procent hoger.

CineWorld heeft in 2020 een miljardenverlies geleden, doordat de omzet kelderde en het bedrijf voor 1,3 miljard afwaardeerde op zijn bezittingen. De koers van het aandeel noteerde 9 procent verlies.

In Parijs noteerde het aandeel Publicis een plus van meer dan 4 procent, waarmee het de grootste stijger was. Onderin verloor de koers van het aandeel ArcelorMittal meer dan 3 procent.

In Frankfurt was het aandeel Adidas de de sterkste daler met een verlies van ruim 4 procent, terwijl hier de koers van het aandeel E.ON, woensdag nog met resultaten, circa 3,5 procent kon bijschrijven.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vandaag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,6 procent tot 3.889,18 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 32.420,91 punten en de Nasdaq sloot 2,0 procent lager op 12.961,89 punten. Voor de Dow Jones Index betekende de slotnotering wel zo’n 370 punten onder het hoogste punt van de handelsdag.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.