Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs keldert

Olieprijs keldert
18 mrt 2021 om 19:45

De olieprijs stond donderdag flink onder druk. Op een settlement van 60 dollar werd een vat West Texas Intermediate 7,1 procent goedkoper.

Marktkenners wezen onder meer op de toegenomen geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland, nu Washington dreigt met sancties tegen Moskou. Rusland haalde woensdag al zijn ambassadeur uit de VS terug.

“Een manier waarop Rusland kan terugslaan is door de markt te overspoelen met olie”, aldus marktstrateeg Phillip Streible van Blue Line Futures.

Het Internationaal Energieagentschap waarschuwde woensdag al dat de kans op een zogeheten supercyclus klein is, vanwege het hoge olie-aanbod. Dat werd verder onderstreept door een verdere stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

De olievoorraden in de VS lopen al vier weken op, wat grotendeels wordt veroorzaakt door een vertraging bij de raffinaderijen na het strenge winterweer in Texas in februari, volgens Rystad Energy. Het duurt even voor dit effect is uitgewerkt.

Analisten van Ritterbusch verwachten op korte termijn nog meer neerwaartse druk voor de olieprijs. De daling donderdag was de sterkste sinds september vorig jaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.