Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

RWE overtreft eigen verwachtingen

RWE overtreft eigen verwachtingen
16 mrt 2021 om 07:25

RWE heeft in 2020 de eigen verwachtingen overtroffen, maar waarschuwde voor dit jaar wel voor wat druk op de winstgevendheid. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit cijfers van het Duitse nutsbedrijf.

De aangepaste EBITDA kwam afgelopen jaar uit op 3,2 miljard euro, hetgeen duidelijk meer was dan de 2,7 tot 3,0 miljard euro waarop RWE rekende. Eerder al had het bedrijf aangegeven aan de bovenkant van deze bandbreedte uit te zullen komen.

De aangepaste EBIT lag met 1,8 miljard euro ook ruim boven de 1,2 tot 1,5 miljard euro waarop RWE had gerekend.

De aangepaste nettowinst bedroeg 1,2 miljard euro, en ook dat was meer dan door het nutsbedrijf was voorzien.

Voor dit jaar rekent RWE op een aangepaste EBITDA van 2,65 tot 3,05 miljard euro. De aangepaste nettowinst ziet RWE uitkomen op 0,75 tot 1,1 miljard euro. Dat het resultaat daalt, schrijft RWE vooral toe aan de extreme kou in Texas recent. Daarbij is de compensatie die RWE ontvangt voor het uitfaseren van nucleaire energie in Duitsland niet in de doelstellingen meegenomen.

RWE besloot over 2020 een dividend voor te stellen van 0,85 euro per aandeel. En voor 2021 beoogt het nutsbedrijf een stijging naar 0,90 euro per aandeel.

“Onze financiele situatie verbeterde verder in 2020, dankzij een sterke groei van de winsten uit operationele activiteiten en onze kapitaalverhoging. We investeren miljarden euro’s in duurzame projecten en leggen zo de basis voor het lange termijn succes van RWE”, aldus CFO Markus Krebber.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.