AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM dinsdag, 16 maart 2021 07:46

AEX start handelsdag vermoedelijk hoger

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25, NLMID,

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting hoger van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,3 procent.

Maandag sloot de AEX dankzij winst voor techaandelen met 0,2 procent nipt in het groen op 678,80 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs sloten juist licht lager.

Op Wall Street was het sentiment maandagavond daarentegen overtuigend positief in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve aanstaande woensdag. Zowel de Dow Jones index als de index van de 500 grootste Amerikaanse ondernemingen, de S&P 500, sloten op de hoogste stand ooit, terwijl techbeurs Nasdaq koploper van de dag was met een winst van meer dan 1 procent.

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte op dat de Dow Jones aanvankelijk nog een stapje terug deed, mede vanwege het ontbreken van richtinggevend nieuws. "Het leek erop dat de stieren op adem willen komen, na de solide winsten van vorige week", aldus de analist.

Desondanks kropen de Amerikaanse beurzen gedurende de handelsdag langzaam maar zeker omhoog, waardoor de Dow zelfs voor de vierde dag op rij op een recordstand sloot. Onder meer koerswinsten voor ‘ traditionele waarden’, zoals McDonald’s, Nike, Walgreens Boots en 3M, van drie tot vier procent, hielpen de Dow omhoog.

De rente op Amerikaanse staatsleningen met een looptijd van 10 jaar gooide maandag geen roet in het eten, met een bescheiden daling van 2 basispunten naar 1,59 procent.

In Azië noteren de hoofdindices vanochtend ook eensgezind in het groen. De winsten blijven evenwel beperkt tot iets minder dan 1 procent.

Vooruitblikkend voorziet analist Stephen Innes van Axi dat beleggers vandaag een afwachtende houding zullen innemen, in aanloop naar het Amerikaanse rentebesluit op woensdag. "Wijzigingen worden niet verwacht, maar beleggers zijn wel benieuwd naar commentaar over de relatief hoge obligatierentes", aldus Madden van CMC.

Aandelenbeleggers hopen vooral op signalen die er op wijzen dat de Fed de inflatie wil beteugelen, net als de ECB afgelopen week deed door het tempo van de obligatie-opkopen op te voeren.

De verwachtingen zijn echter niet hoog gespannen, nadat stijging van de Amerikaanse consumentenprijzen in februari meeviel. Bovendien gaf de Fed al meermaals aan tijdelijk een hogere inflatie te zullen tolereren.

Op een settlement van 65,39 dollar werd een vat West Texas Intermediate woensdagavond met 0,3 procent licht lager verhandeld op 65,39 dollar pet vat. In de Aziatische handel vanochtend daalt de Amerikaanse olie-future met 0,9 procent verder.

Het muntpaar euro/dollar noteert daarnaast vanochtend stabiel op 1,1930.

Beleggers hebben vandaag oog voor onder meer de vrijgave van de Duitse ZEW-index en de Amerikaanse industriële productie in februari.

Bedrijfsnieuws

AFC Ajax en Daley Blind zijn een verlenging van diens contract bij de Amsterdamse voetbalclub overeengekomen. Het nieuwe contract loopt tot en met 30 juni 2023 en vervangt de oude verbintenis die de speler tot en met juni 2022 bij de club hield.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones-index won maandag 0,5 procent op 32.953,46 punten, de S&P 500 steeg 0,7 procent tot 3.968,94 punten en techbeurs Nasdaq schreef 1,1 procent bij op 13.082,54 punten.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NLMID noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Openingsbericht

De Aandeelhouder TV

september 23, 2022

Cyclische aandelen uit de gratie

september 23, 2022

“In de ban van de beer…”

september 23, 2022

Opgelet: Beleggers gaan meer belasting betalen

september 23, 2022

Deze aandelen zijn nu extreem aantrekkelijk gewaardeerd! | DeAandeelhouder Podcast Afl. 88

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

Columns

Nieuw
24 sep 15:12 Nico Inberg

Riemen vast: Italië en Oekraïne zetten de toon

23 sep 13:41 Nico Inberg

Komende week: Italië en Donbass zetten de toon

23 sep 12:53 Ole Hansen

Grondstoffen knallen omhoog