Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sterk technisch beeld voor AEX & ASML is opgeveerd vanaf de steun

Sterk technisch beeld voor AEX & ASML is opgeveerd vanaf de steun
15 mrt 2021 om 11:37

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

De Duitse DAX-index schoot vorige week naar een nieuwe all-time high en ook de Franse beurs aast op verse records. De Nederlandse beurs heeft ook prima kaarten in handen om op korte termijn een gooi te doen naar een nieuw record. Enerzijds profiteren we met Adyen, ASML en Just Eat Takeaway van een mogelijke opleving van de technologie-aandelen. Mocht de rente toch verder oplopen vanwege de verwachte inflatie dan zullen Shell en de banken/verzekeraars de index omhoog kunnen jagen.

De afgelopen weken zijn we min of meer altijd enthousiast gebleven over het koersverloop van de AEX index. De stijgende trend immers gekenmerkt door hogere toppen en bodems is nog steeds intact. Bovendien bevindt de AEX zich boven het 50-daags voortschrijdende gemiddelde(blauwe lijn), wat aangeeft dat de trend op korte termijn opwaarts gericht is.

In de analyse van vorige week hebben we het gehad over de tussenliggende weerstand op 671,5 (top 25 februari). Daar is de Amsterdamse beurs nu duidelijk boven gebroken en mogelijk werd op vrijdag alweer een hogere bodem geplaatst rond 675,5. Het is nu wachten op een doorbraak van de weerstand op 689,2 (t

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.