Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Senaat keurt steunpakket goed & Brent olie schiet boven de $70

Senaat keurt steunpakket goed & Brent olie schiet boven de $70
8 mrt 2021 om 08:46

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Afgelopen vrijdag zagen we opmerkelijke bewegingen op de Amerikaanse beurzen. In de eerste instantie leek de sell-off te worden voortgezet en stonden de indices in New York weer fors lager. In reactie op het Amerikaanse banenrapport schoot de Amerikaanse 10-jaars rente verder omhoog naar een nieuwe hoogtepunt voor dit jaar van 1.62%. Toen de rente even later weer snel daalde grepen beleggers hun kans om aandelen te kopen. Uit de cijfers van het Amerikaanse Ministerie van Arbeid bleek namelijk wel dat er in februari 379.000 banen zijn bijgekomen. Dat is een grote meevaller, want analisten hadden gerekend op slechts 195.000 nieuwe banen. De koersen schoten hard omhoog en de Nasdaq eindigde met een winst van 1,55% op 12.920 punten. De S&P 500 wist 1,95% hoger te eindigen op 3.841 punten.

Vannacht openden de futures hoger in reactie op het feit dat het steunpakket ter waarde van $1,9 biljoen door de senaat is goedgekeurd. Verwacht wordt dat het door de Democraten gecontroleerde Huis de wet later deze week zal aannemen. President Joe Biden zal het wetsvoorstel naar verwachting nog ondertekenen voordat de werkloosheidsuitkeringen op 14 maart aflopen. Het sterke herstel op vrijdag

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.