Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VS richting monstergroei & Europa start groen

VS richting monstergroei & Europa start groen
3 mrt 2021 om 08:06

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Een rode dag voor Wall Street. De S&P 500 sloot gisteren 0,81% lager op 3.870 punten. De Nasdaq 100 ging 1,68% lager en had tijdens het luiden van de sluitingsbel een slotkoers van 13.059 punten. De sterkhouder in Nasdaq was Fox Corporation met een stijging van meer dan 9%. Aan de oorsprong van deze stijging ligt het hoog aantal kijkers in februari. Beleggers vreesden dat met het vertrek van Trump, de republikeinsgezinde zender een opdoffer zou krijgen. Niks blijkt minder waar. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,46% lager op een sluitingskoers van 31.391 punten.

Koers Nasdaq 100

VS op weg naar 10% groei in BBP

We halen wereldwijd alles uit de kast om COVID-19 te verslaan. Het is nu al meer dan één jaar dat we economisch gebukt gaan onder de nare gevolgen van de pandemie. Maar de donkere wolken lijken weg te trekken. Economisch komen meer en meer hoopgevende signalen. Wanneer we naar de economie in de VS kijken, merken we dat de werkgelegenheid nog steeds één van de pijnpunten is. Maar andere macro-economische indicatoren beginnen te schitteren. Manufacturing staat op het hoogste peil sinds 2018, er komt extra fiscale stimulus ter waarde van $ 1.9 biljoen en de BBP-groei in kw

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.