Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken
3 mrt 2021 om 16:50

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wanneer iedereen zich gepositioneerd heeft in dezelfde trendrichting, verwacht dan het tegenovergestelde.

USD/EUR op uurbasis vanaf begin december 2020

USD/EUR op uurbasis

Op 2 februari dit jaar bleek de US dollar tegenover de euro sterker te worden. Dat moet erg raar zijn geweest voor al die traders die eind 2020 massaal gokten op een verdere daling. Het leermoment is uiteraard dat draaipunten ontstaan wanneer iedereen dezelfde kant op speculeert. In dit voorbeeld zijn er geen verkopers meer, dus ging de US dollar omhoog in plaats van omlaag. Doorbraken van trendlijnen voorspellen niets, maar zijn wel een bewijs van een verandering van trendrichting. De meest recente beweging boven de dalende trendlijn van februari duidt op een positieve draai boven USD/EUR 0,8250. U begrijpt hoeveel onrust dat geeft bij hen die op een daling speculeren.

Zilver future op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Zilver koers op uurbasis

Op 1 februari dit jaar berichtte de website van het Belgische ‘De Tijd’ in een live marktverslag dat het Reddit-leger kleine beleggers zich op zilver stortte. Vervolgens stroomde de inbox vol met vergelijkbare berichten. De termijnprijs van zilver steeg fors en veroorzaakte prijsgat

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.