Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

optimisme rond de luchtvaartaandelen en olieprijs van $100 wordt aannemelijk

optimisme rond de luchtvaartaandelen en olieprijs van $100 wordt aannemelijk
1 mrt 2021 om 08:23

Vaccinaties ingeprijsd bij de vliegende luchtvaartaandelen

Luchtvaaraandelen hebben een zware crash te verduren gehad. Covid-19 legde de volledige business stil. Maar de Amerikaanse luchtvaaraandelen zoals United Airlines en Delta Airlines zijn terug sterk aan het klimmen. Ook de Europese luchtvaartaandelen doen het goed. Air France-KLM sloot 2020 af met een verlies van € 7,1 miljard maar het aandeel stijgt terug op. En één van de beste luchtvaartaandelen is Ryanair. Het aandeel van de Ierse luchtvaartmaatschappij staat al boven het niveau van pré-corona. Het optimisme van de beleggers moet gezocht worden bij de uitrol van de vaccinaties en ook het winnen van een soort vaccinpaspoort, waar blijkbaar meer en meer politici voor gewonnen zijn. Indien de vaccinaties aan snelheid winnen en iedereen die met het vliegtuig op vakantie wil gaan, een bewijs van vaccinatie moet kunnen voorleggen, zullen meer mensen getriggerd worden om zich daadwerkelijk te laten vaccineren.

Koers Ryanair

Olie richting $ 100

Zoals we hierboven besproken hebben is er een sterke anticipatie in de luchtvaartsector. Wanneer deze verwachtingen werkelijkheid worden, zal de vraag naar olie een boost krijgen. Voor B

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.