Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gilde doet bod op DPA

Gilde doet bod op DPA
1 mrt 2021 om 19:10

Gilde Equity Management Benelux Partners heeft een bod op alle uitstaande aandelen DPA Group gedaan van 1,70 euro per aandeel. Dit maakte DPA maandagavond bekend. 

De biedprijs, waarin de uitkering van dividend is meegenomen, vertegenwoordigt een premie van circa 23,2 procent ten opzichte van de gemiddelde volume gewogen koers over de laatste 6 maanden. De biedprijs waardeert DPA op circa 79,8 miljoen euro. 

DPA spreekt van een aantrekkelijke prijs. Ongeveer 66,4 procent van de huidige aandeelhouders van DPA heeft al onherroepelijk aangegeven hun aandelen onder het bod te zullen aanbieden. Omdat Gilde al beschikt over de benodigde financiering en het due diligence onderzoek heeft voltooid, kan het transactieproces snel en efficiënt worden afgerond, aldus DPA. De overname moet in het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond. 

“We zijn nu klaar voor de volgende stap. Na intensieve besprekingen met Gilde in de afgelopen tijd zijn wij van mening dat zij de juiste partner voor ons zullen zijn in deze volgende fase”, aldus CEO Arnold van Mameren van DPA.

Het aandeel DPA sloot maandag op 1,58 euro per aandeel, circa 7,6 procent onder het bod van Gilde. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.