Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzet DoorDash verdrievoudigd

Omzet DoorDash verdrievoudigd
26 feb 2021 om 08:11

DoorDash heeft in het vierde kwartaal van 2020 de omzet verdrievoudigd op jaarbasis, maar waarschuwt wel voor een groeivertraging in 2021. Dit bleek uit cijfers van de Amerikaanse maaltijdbezorger.

In het afgelopen kwartaal werd een omzet geboekt van 970 miljoen dollar, hetgeen beduidend meer was dan de 298 miljoen dollar in 2019. Daarmee profiteerde Doordash enorm van de coronacrisis, bovendien ten koste van de concurrentie. DoorDash had in januari een marktaandeel van 53 procent tegen 35 procent een jaar eerder, volgens cijfers van Edison Trends, hetgeen betekende dat concurrenten marktaandeel hebben ingeleverd.

De snelle groei kwam evenwel met een groter dan verwacht verlies van 312 miljoen dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een verlies van 202 miljoen dollar.

In de komende maanden verwacht DoorDash dat de resultaten geraakt zullen worden door verschillende reguleringen in de Verenigde Staten, die onder meer werknemers meer voordelen geeft. Ook zal de uitrol van vaccins zorgen voor een afnemende vraag, zo voorziet DoorDash.

DoorDash verwacht dit jaar in totaal 30 tot 33 miljard dollar aan bestellingen te verwerken, een stijging van 33 procent ten opzichte van 2020. Dit betekent een aanzienlijke groeivertraging ten opzichte van de driecijferige groei in 2020. Analisten verwachten zelfs dat de omzet vlak zal blijven of zelfs kan dalen in de eerste drie kwartalen van dit jaar ten opzichte van 2020.

In de handel nabeurs daalde het aandeel dan ook fors met 12,4 procent, nadat het in de reguliere handel al 5,3 procent inleverde.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.