Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 23 februari 2021 20:24

Wall Street koerst af op lager slot

De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 3.862,71 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 31.473,36 punten en de Nasdaq noteerde 1,4 procent lager op 13.342,18 punten.    

Alle ogen waren dinsdag gericht op Fed-voorzitter Jerome Powell op de eerste dag van zijn halfjaarlijkse verklaring over het monetaire beleid tegenover het Amerikaans Congres. De Federal Reserve blijft een zeer verruimend beleid voeren totdat de Amerikaanse economie verder is hersteld van de coronacrisis, zei Powell. "De economie is nog ver verwijderd van onze werkgelegenheids- en inflatiedoelen", voegde hij toe. Daarom zal de Fed de Amerikaanse economie blijven ondersteunen met rentes rond de nul procent en grote opkoopprogramma's, totdat er "aanzienlijk meer vooruitgang" is geboekt in het herstel.

Een sterke stijging de afgelopen dagen van de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties heeft de belangstelling van beleggers voor risicovollere activa, waaronder aandelen, doen afnemen. Met name aandelen van technologiebedrijven, die de bredere markt vorig jaar juist ondersteunden, staan momenteel onder druk.

"De stijging van de obligatierendementen zorgt er natuurlijk voor dat beleggers en markten hun visie op aandelen opnieuw onder de loep nemen", zei marktanalist Paul Jackson van Invesco. "Investeren in staatsobligaties begint voor het eerst in maanden aantrekkelijker te lijken", zei hij. 

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de huizenprijzen in de grootste stedelijke regio's van de Verenigde Staten in december verder zijn gestegen. De huizenprijzen in de tien grootste regio's stegen op jaarbasis met 9,8 procent, terwijl in de twintig grootste regio's in december sprake was van een stijging van 10,1 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in februari gestegen. De index steeg van 88,9 in januari naar 91,3 in februari.

De euro/dollar noteerde op 1,2155. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,2142 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2154 op de borden. 

Olie noteerde dinsdag tot 0,2 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de nieuwe woningverkopen in januari en de wekelijkse olievoorraden.    

Bedrijfsnieuws

Techzwaargewichten als Tesla, Apple, Amazon en Microsoft stonden dinsdag onder druk. Tesla daalde 4,0 procent, Apple verloor 0,9 procent en Amazon noteerde 1,2 procent lager. Microsoft verloor 1,0 procent.

Home Depot opende de boeken over het vierde kwartaal. In de verslagperiode werd een hogere omzet geboekt omdat de doe-het-zelfketen bleef profiteren van lockdownmaatregelen waardoor consumenten zelf gingen klussen. De vergelijkbare omzet in thuismarkt Amerika steeg met 25 procent. De winst per aandeel van 2,65 dollar was beter dan de 2,63 dollar die analisten voorspelden. Het aandeel daalde echter 3,5 procent.

Warenhuisketen Macy's won 2,5 procent, nadat de kwartaalcijfers beter dan verwacht waren. De aangepaste winst van 0,80 dollar per aandeel was ruimschoots meer dan de 0,11 dollar waar de markt op rekenden. De door analisten voorspelde omzet van 6,5 miljard dollar kwam in werkelijkheid uit op 8,3 miljard dollar. De outlook voor het lopende boekjaar was redelijk in lijn met de analistenverwachting.

Snap steeg 5,4 procent, nadat leidinggevenden een omzetgroei van 50 procent voorspelden voor meerdere jaren.

Wells Fargo verkoopt zijn vermogensbeheertak aan GTCR en  Reverence Capital voor 2,1 miljard dollar. De deal wordt naar verwachting in de tweede jaarhelft afgerond. Het aandeel daalde 1,0 procent.

Nikola onthulde dinsdag details van zijn programma voor vrachtwagens die rijden op waterstof en met een actieradius van 500 tot 900 mijl. Het aandeel verloor 6,5 procent.

De Aandeelhouder TV

maart 6, 2021

Zijn de inflatiezorgen van beleggers terecht?

maart 5, 2021

AEX midden in correctieproces

maart 5, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie

maart 5, 2021

AEX week 9 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:53

  TA van Edward Loef – Koerssprint in Porsche en Volkswagen

 • 13:33

  Meest verhandelde aandelen & opties van februari 2021 – populairste aandelen bij LYNX

 • 08:37

  Indices VS hard onderuit na toespraak Powell & China mikt op 6% groei

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Spannend OPEC-overleg

 • 16:53

  Beleggen in koffie: de beste koffie aandelen van dit moment

 • 08:51

  Stijgende rente en tegenvallend banencijfer zorgt voor dieprode beurzen

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

Masterclasses

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
06 mrt 07:08 Jordy Beuving

Uitgelicht: Tech-aandeel AMS AG

05 mrt 16:59 Redactie

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie?

05 mrt 10:51 Bas Heijink

TA S&P500: Neerwaartse doorbraak