Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stijgende rentes zetten rem op aandelen & Goud veert op van steun

Stijgende rentes zetten rem op aandelen & Goud veert op van steun
22 feb 2021 om 08:45

De Amerikaanse beurzen waren afgelopen week niet vooruit te branden. De uitslagen waren beperkt en zoals u op de grafiek hieronder ziet bleef de S&P 500 stabiliseren rond de 3900 punten. Op  vrijdag sloot de breedsamengestelde index 0,19% lager op 3.906 punten en de Nasdaq ging 0,07% hoger de dag uit op 13.874 punten.

Beleggers wachten duidelijk op nieuwe impulsen, maar wachten ook even de ontwikkelingen op de obligatiemarkten af. De inflatieverwachtingen nemen rap toe en daarmee stijgen ook de rentes. De markt lijkt nu wat angstig dat centrale banken eerder dan verwacht de steunmaatregelen moeten afbouwen of zelfs de rente moet verhogen. Minister van Financiën Janet Yellen gaf vrijdag echter aan dat de overheden met een groot steunpakket moeten komen om de economische groei weer aan te wakkeren.

Momenteel staan de futures in New York tot 1 procent lager. Ook de Europese beurzen volgen de rode cijfers. De daling lijkt wederom een direct gevolg te zijn van de stijgende rentes. Verder heeft China de VS gisteren gevraagd om de tarieven en andere handelssancties op te heffen. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken dringt verder aan op betere samenwerkingen tussen de VS en Ch…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.