Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De angst op Wall Street neemt af & AEX aast op all-time high

De angst op Wall Street neemt af & AEX aast op all-time high
16 feb 2021 om 08:46

De aandelenbeurzen in New York bleven gisteren gesloten vanwege President’s Day. Vandaag gaan de Amerikaanse beurzen circa 0,7% hoger van start, nadat de futures gisteren al aardig opliepen. De VIX-index, Wall Street’s angstbarometer, is onder een stand van 20 punten gezakt. Dit geeft aan dat de markten in een wat rustiger vaarwater terechtkomen en de angst onder beleggers langzaam wegzakt. De VIX meet namelijk de verwachting voor de volatiliteit van de S&P 500 voor 30 daags opties.

De afnemende angst op de beurzen heeft grotendeels te maken met de uitrol van vaccins, de voorzichtige heropening van de Amerikaanse economie en de verwachtingen voor meer fiscale stimuleringsmaatregelen. De positieve verwachtingen zijn ook terug te zien in stijgende rentes, oplopende inflatieverwachtingen en hogere olieprijzen.

Europa start hoger

Inmiddels lijken ook de Europese indices niet meer te stoppen. De DAX gaat 0,5% hoger openen en staat daarmee op een all-time high. De Nederlandse beurs is nog slechts een kleine 3% verwijderd van de all-time high uit 2000 op 703 punten. Mogelijk dat sterke cijfers van DSM vandaag de index nog hoger kunnen tillen. Ook het herstel van ING en

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.