Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vivendi wil Universal naar Damrak brengen

Vivendi wil Universal naar Damrak brengen
13 feb 2021 om 12:38

Het Franse Vivendi onderzoekt de mogelijkheid om zijn onderdeel Universal Music Group voor eind dit jaar te noteren aan Euronext Amsterdam. Dit meldde het conglomeraat zaterdag.

Volgens Vivendi wil een groep institutionele beleggers al jaren dat het muziekconcern wordt afgesplitst. De ondernemingswaarde van Universal wordt geschat op minimaal 30 miljard euro.

Op basis van die inschatting werd in de afgelopen dagen een transactie afgerond waarmee een door Tencent geleid consortium nu een belang van 20 procent heeft in Universal.

Anders investeerders zouden ook interesse hebben en mogelijk meer willen betalen, waardoor het bestuur van Vivendi nu denkt  60 procent van het aandelenkapitaal van Universal te kunnen verkopen aan Vivendi-aandeelhouders. Die aandelen zouden vervolgens een notering krijgen aan Euronext Amsterdam.

Volgens Vivendi wordt de geplande notering onderzocht samen met Tencent, het Chinese internetbedrijf waarin het op het Damrak genoteerde Prosus een stevig belang heeft.

Op 29 maart 2021 houdt Vivendi een buitengewone aandeelhoudersvergadering over het plan. Indien de respons daar positief is, wordt het verder uitgewerkt en hoopt Vivendi de transactie voor eind 2021 af te ronden.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.