Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst overwegend lager

Wall Street koerst overwegend lager
11 feb 2021 om 19:45

De Amerikaanse beurzen koersten donderdag overwegend lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 verloor 0,1 procent, de Dow Jones index daalde 0,1 procent en de Nasdaq steeg 0,1 procent.

Beleggers namen gas terug na de recente records. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets vielen economische data tegen.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten daalde vorige week met 19.000 tot 793.000.  Er was echter een afname tot 757.000 verwacht. Ook werd het cijfer van een week eerder met 33.000 opwaarts bijgesteld.

Madden wees op de noodzaak van een krachtig fiscaal en monetair beleid om de arbeidsmarkt [in de VS] te ondersteunen.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade reageerde Wall Street donderdag aanvankelijk positief op voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell, die woensdagavond een toespraak hield.

“Beleggers hebben één boodschap daaruit gehaald: het verruimende monetaire beleid blijft”, aldus Aslam, die wel waarschuwt dat andere Fed-leden ook zomaar het tegenovergestelde kunnen zeggen. “Beleggers moeten elk statement wel met een korrel zout nemen want de Fed weet heel goed hoe het de markt moet bespelen.”

Het onderliggende marktsentiment lijkt wel positief, zeker gezien de aanhoudend sterke bedrijfscijfers.

“Het Amerikaans cijferseizoen is werkelijk fenomenaal”, oordeelde marktanalist Daniel Morris van BNP Paribas Asset Management. “Er zijn fundamentele redenen voor aandelen om hoger te gaan”, voegde hij toe.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,2135. De olieprijs daalde 0,7 procent. De OPEC temperde in zijn maandrapport het verwachte herstel van de oliemarkt in 2021 iets net als het Internationaal Energieagentschap.

Bedrijfsnieuws

Uber Technologies noteerde 2 procent lager, nadat het Amerikaanse taxi- en bezorgbedrijf woensdagavond een lagere kwartaalomzet rapporteerde, maar het verlies wel wist terug te dringen.

Cannabisbedrijf Tilray daalde donderdag 39 procent, nadat beleggers van Reddit-WallStreetBets het aandeel woensdag al 45 procent hoger zetten. De beleggers moedigden elkaar aan om van het bedrijf de volgende GameStop te maken door een short squeeze in het aandeel te creëren.

PepsiCo boekte in 2020 ondanks de coronacrisis een hogere omzet en stelde ook een dividendverhoging voor. De resultaten waren wel minder dan analisten hadden verwacht. Het aandeel daalde een procent.

Kraft Heinz boekte in het afgelopen kwartaal een hogere omzet en deed het met de winstgevendheid per aandeel beter dan voorzien. Het aandeel steeg ruim 5 procent.

Restaurant Brands International heeft het afgelopen kwartaal een teleurstellende nettowinst geboekt, terwijl de omzet van de eigenaar van onder meer Burger King hoger uitviel dan verwacht. Het aandeel daalde meer dan 3 procent.

Tyson Foods daalde ruim 6 procent. De voedselproducent boekte het afgelopen kwartaal een aangepaste winst van 1,94 dollar per aandeel, terwijl de markt rekende op 1,49 dollar per aandeel. De omzet bedroeg 10,5 miljard dollar. Analisten rekenden op 10,9 miljard dollar.

Dating-app Bumble beleeft donderdag een prima beursdebuut. Het aandeel opende op 76,00 dollar, ruim boven de uitgifteprijs van 43,00 dollar en noteerde een aantal uren voor het slot 74 procent hoger ten opzichte van de IPO-prijs op bijna 75 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.