Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: euro en dollar stabiel

Valuta: euro en dollar stabiel
11 feb 2021 om 11:49

De euro en de dollar noteerden donderdag keurig in evenwicht, waarbij de markt ook geen aanleiding gaf tot beweging.

“Het enige dat de dollar parten speelt is de gedaalde rente voor de tweejaars Amerikaanse leningen die onder de 0,1 procent is gedaald, waarmee het verschil met die van de eurozone kleiner is geworden”, aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

Van der Meer omschreef de stemming op de valutamarkten donderdag als rustig, “waarbij gewoon gewacht wordt op nieuwe redenen om posities te overwegen”, aldus de handelaar van Ebury.  

Van der Meer verwacht dat de dollar de komende tijd aantrekt, maar ten opzichte van de Chinese yuan dit jaar juist daalt met als koersdoel 6,34 yuan voor eind 2021.

Voor vanmiddag staan in de Verenigde Staten alleen de steunaanvragen op het programma met een verwachting van 760.000 aanvragen.

Er is vandaag één spreker in de persoon van Luis de Guindos, vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,2126 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8769 Britse pond. Het Britse pond noteerde donderdag stabiel op 1,3827 dollar. De dollar noteerde met het Chinese nieuwjaar op 6,8582 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 104,6765 yen. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.