Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nieuwe spac meldt zich in Amsterdam – media

Nieuwe spac meldt zich in Amsterdam – media
4 feb 2021 om 07:05

De Amsterdamse beurs krijgt een beursgang waarbij alleen geld wordt opgehaald, maar er geen bestaand bedrijf een notering krijgt. Dit schreef Het Financieele Dagblad donderdag.

Het gaat volgens de krant om ESG Core Investments, waar investeringsmaatschappij Infestos zit, die weer het vermogen beheert van zakenman Bernard ten Doeschot.

Er wordt gemikt op 200 tot 250 miljoen euro aan beleggersinleg, waarmee op zoek wordt gegaan naar een bedrijf om over te nemen. Dit bedrijf zal na aankoop de beursnotering van ESG krijgen. ESG mikt net als Infestos op ondernemingen in de hoek van maatschappelijk verantwoord ondernemen, aldus de krant.

In de Verenigde Staten bestaan deze zogeheten spacs al langer. Alleen dit jaar al werd bijna 20 miljard dollar opgehaald. In 2020 gingen er ruim 250 spacs naar de beurs, goed voor 80 miljard dollar.

ESG richt zich op institutionele beleggers met een focus op duurzaamheid. Nederlandse particulieren mogen ook meedoen. De minimale inleg is 100.000 euro. De investeringsmaatschappij van Ten Doeschot doet voor 15 miljoen euro ook mee, aldus het FD.

Infestos bracht eerder al Alfen naar het Damrak.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.