Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Siemens overtreft winstverwachtingen ruimschoots

Siemens overtreft winstverwachtingen ruimschoots
3 feb 2021 om 07:35

Siemens heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet en winst sterker zien aantrekken dan verwacht en heeft de outlook voor het lopende jaar verhoogd. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Duitse conglomeraat.

In het kwartaal, dat eindigde op 31 december, boekte Siemens een nettowinst van 1.498 miljoen euro tegen 1.089 miljoen euro een jaar eerder. De winst kwam flink hoger uit dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van slechts 864 miljoen euro.

De omzet beliep 14.071 miljoen euro tegen 14.361 miljoen euro over het eerste kwartaal een jaar eerder. Hiervoor was door de analisten 12.735 miljoen euro voorzien. De gerapporteerde omzetgroei bedroeg op jaarbasis 3 procent, maar op vergelijkbare basis stegen de verkopen zelfs met 7 procent.

Het aangepaste operationeel resultaat (EBITA) kwam over de verslagperiode uit op 2.128 miljoen euro tegen 1.533 miljoen euro en een verwachte 1.670 miljoen euro. De bijbehorende marge bedroeg afgelopen kwartaal 16,3 procent tegen 13,0 procent een jaar eerder.

De orders stegen met 11 procent naar 15.940 miljoen euro.

Outlook

Voor het lopende boekjaar 2021 mikt Siemens nu op een groei van de vergelijkbare omzet van 5 tot 10 procent. Bij de jaarcijfers ging het bedrijf nog uit van een “bescheiden groei” hiervan.

Ook over de winstverwachting werd Siemens positiever. Aanvankelijk rekende het conglomeraat slechts op een “bescheiden” groei van de winst van 4,2 miljard euro vorig jaar, maar inmiddels voorziet Siemens een winst van 5,0 tot 5,5 miljard euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.