Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Just Eat Takeaway.com haalt 1,1 miljard op en rekent op groeiversnelling

Just Eat Takeaway.com haalt 1,1 miljard op en rekent op groeiversnelling
2 feb 2021 om 07:19

Just Eat Takeaway.com heeft 1,1 miljard euro opgehaald met de uitgifte van converteerbare obligaties. Dit maakte de maaltijdbezorger dinsdag vroeg bekend, nadat de uitgifte maandagavond werd aangekondigd.

In het persbericht van maandag liet de maaltijdbezorger ook weten dat het een verdere groeiversnelling verwacht in het lopende kwartaal. Bij de rapportering van de cijfers over het afgelopen kwartaal op 13 januari gaf Just Eat nog geen outlook af. Wel benadrukte CEO Jitse Groen toen dat het vierde kwartaal van 2020 het derde achtereenvolgende kwartaal was waarin sprake was van een groeiversnelling.

De uitgifte betreft obligaties met een looptijd tot augustus 2025 en tot februari 2028. De opbrengsten van de uitgifte zullen, zo meldde de maaltijdbezorger maandagavond al, worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoelstellingen en om in te kunnen spelen op strategische kansen in de markt als die zich voordoen.

Over de eerste tranche van 600 miljoen euro betaalt Just Eat Takeaway.com geen rente, over de tweede tranche van 500 miljoen euro betaalt het 0,625 procent. Dat is aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte van 0,125 tot 0,625 procent.

De maaltijdbezorger zei maandag onverminderd voorrang te geven aan marktaandeel boven de aangepaste EBITDA.

De uitgifte werd onder meer begeleid door Bank of America Securities en ABN AMRO.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

 • Asm International
  * *
 • ING Groep
  * *
 • J.P. Morgan
  * *
 • JDE Peet’s
  * *
 • NED25
  * *
 • NLMID
  * *
 • Nvidia Corp
  * *
 • ProBiodrug
  * *
 • Unilever
  * *
 • Vivoryon Therapeutics
  * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.