AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

LYNX - Beleggen met een voorsprong maandag, 1 februari 2021 13:19

AEX veert op vanaf de steun & zilver flirt met weerstand op $ 30

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Het was wellicht even schrikken afgelopen week, want dalende koersen hadden we al een tijdje niet gezien. De AEX piekte op maandag op 667,8 punten en vervolgens begon de beurs aan een daling. Enkele dagen later werd ook de steile stijgende trendlijn doorbroken, wat voor nog meer verkoopdruk zorgde. Vorige week gaf ik al aan dat een daling onder de 655 punten zou kunnen leiden tot een daling richting de 632 punten. Zoals verwacht is de beurs daar ook opgevangen.

Er is eigenlijk geen sprake van een serieuze technische verzwakking. Correcties horen nou eenmaal bij een stijgende trend. Na een correctie vindt de koers weer een bodem op een hoger niveau, en dat zorgt alleen maar voor een gezonde stijgende trend. De correctie besloeg slechts 5% en mag als normale correctie worden beschouwd. Bovendien is de AEX exact gebodemd boven de voormalige weerstand op 632 punten. De recente daling mag daarom ook wel als een pullback worden beschouwd. Deze terugval naar een voormalige weerstand biedt juist kansen om weer bij te kopen.

Tijdens de pullback bleef de AEX ook keurig boven het 50-daags voortschrijdende gemiddelde (blauwe lijn). Hierdoor blijft het technische plaatje op korte termijn positief. Enkel een daling en een slotstand onder de steun op 632 kan het positieve plaatje in de war brengen. Na een daling onder deze steun moeten we namelijk rekening gaan houden met een diepere correctie richting de 600 punten.

Een doorbraak boven de weerstand op 667,8 geeft de stijgende trend een nieuwe impuls. De stijging richting de lange termijn koersdoelen op 700 en 770 punten wordt dan gewoon vervolgd.

Technische analyse AEX 01-02-2021

Technische Analyse zilverprijs

De zilverprijs staat in de belangstelling nu reddit/wallstreetbets het glanzende metaal willen laten short squeezen.  In het artikel zilverprijs verwachting 2021 gaf ik op 11 januari 2021 al aan dat een doorbraak boven de $ 28 als een eerste positief signaal kon worden gezien. Een doorbraak van de weerstand vlak onder de $ 30 is echter noodzakelijk om de lange termijn stijgende trend voort te zetten. Na een doorbraak mag een stijging richting de $ 35/36 per troy ounce worden verwacht.

Daartussen dient u nog rekening te houden met $ 33 als mogelijk koersdoel/weerstand. Zoals u hieronder kunt zien is de zilverprijs namelijk eerder uit een driehoekspatroon gebroken. Als we dat patroon opmeten is dat circa $ 8 hoog. Als we dit optellen bij het uitbraakniveau op $ 25 kunnen we een koersdoel van circa $ 33 berekenen. Steun ligt nu rond $ 28,00.

Zilverprijs 01-02-2021

 


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

september 30, 2022

Spanningen lopen op | 30 september 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 30, 2022

EURUSD Actie Reactie Actie

september 29, 2022

De NASDAQ Adam bodem – 28sep22

september 29, 2022

RELX in de rebound – 29sep22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

Columns

Nieuw
29 sep 10:32 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

29 sep 10:38 Redactie

ETF v/d Week: Emerging Markets High Yield

29 sep 08:13 Nico Inberg

Porsche naar beurs voor €82,50