Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen veren op in middaghandel

Europese beurzen veren op in middaghandel
28 jan 2021 om 18:30

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag gedurende de middaghandel opgeveerd. Bij een slot van 403,39 punten steeg de Stoxx Europe 600 index uiteindelijk 0,1 procent. De Duitse DAX won 0,3 procent bij een slot van 13.665,93 punten, de Franse CAC 40 eindigde 0,9 procent hoger op 5.510,52 punten en de Britse FTSE 100 daalde 0,6 procent tot 6.526,15 punten.

“De aandelenmarkten werkten een groot deel van de eerdere verliezen weg”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Vanochtend was de stemming nog angstig omdat hedgefondsen tegen hoge koersen en met grote verliezen hun shortposities op aandelen als GameStop en AMC moesten afdekken. Dit leidde tot een algehele verkoopgolf.

Die zorgen verdwenen gedurende de dag meer naar de achtergrond, nadat diverse grote hedgefondsen restricties aankondigden voor aandelen als GameStop en AMC.

Ondertussen blijft de EU worstelen met zijn vaccinuitrol en maken beleggers zich zorgen over de mutaties van het coronavirus. 

Op macro-economisch vlak was er aandacht voor het consumentenvertrouwen in de eurozone, dat in januari tot 15,5 negatief daalde. De Duitse consumentenprijzen stegen met 0,8 procent op maandbasis. Daarmee kwam de inflatie hoger uit dan verwacht.

De euro/dollar handelde donderdagavond op 1,2121. Olie werd een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Commerzbank gaat stevige maatregelen nemen om de kosten omlaag te brengen. Dit maakte de Duitse bank donderdag bekend. In totaal verdwijnen er 10.000 voltijdse banen bij de bank. Dat betekent dat in Duitsland een derde van alle banen verdwijnt. Ook gaan er 450 kantoren dicht. Het aandeel steeg ruim 6 procent.

STMicroelectronics heeft in het vierde kwartaal veel beter dan verwacht gepresteerd, maar rekent voor het lopende kwartaal wel op een omzetdaling. In 2021 wil STMicroelectronics 1,8 miljard tot 2,0 miljard dollar investeren, onder meer vanwege “de sterke vraag uit de markt”. Het aandeel steeg meer dan 4 procent.

EasyJet heeft in het afgelopen kwartaal de omzet stevig onder druk zien staan als gevolg van de coronacrisis en is bezig om het personeelsbestand met 30 procent te verkleinen. Het aandeel sloot bijna 5 procent in het groen.

KONE heeft in 2020 de resultaten onder druk zien staan, maar verwacht deze in 2021 voorzichtig te zien herstellen. Het Finse aandeel steeg een procent.

Diageo kwam met onverwacht sterke resultaten over de eerste helft van zijn gebroken boekjaar. De drankenproducent deed het met name in zijn grootste afzetmarkt Noord-Amerika goed. Het aandeel won ruim 3 procent.

Wall Street

Rond het Europese slot noteerden de indexen op Wall Street overtuigend in het groen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Signify

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.