Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ook Nokia lijkt speelbal speculanten

Ook Nokia lijkt speelbal speculanten
27 jan 2021 om 21:15

Het aandeel van het Finse netwerkbedrijf is woensdag enorm gestegen, zodanig dat het bedrijf besloot op het koersgeweld te reageren.

“Nokia is zich niet bewust van enige substantiële ontwikkelingen voor het bedrijf of substantiële verandering van zijn bedrijf die de recente koersstijging en marktvolume van de handel in het aandeel zouden kunnen verklaren”, telde het Finse bdrijf.

Nokia, in vroeger tijden bekend van zijn alomtegenwoordige mobiele telefoontjes, werd woensdag 45 procent meer waard in New York. In Europa wisselden meer dan 700 miljoen aandelen van eigenaar, terwijl dit normaal gesproken zo’n 47 miljoen stuks per dag is.

Een ander aandeel dat nog meer verhandeld werd in New York was AMC Entertainment Holding. Dit behoort net als GameStop tot een groep bedrijven die de lucht in zijn geschoten, nadat particuliere beleggers zich massaal wierpen op aandelen waar grote short-posities voorkomen. Een sterke koersstijging van zulke aandelen kan een short squeeze veroorzaken: een enorme piek van de koers, omdat speculanten op een koersdaling tegen elke prijs een verder oplopend verlies willen beperken. 

Het aandeel AMC steeg woensdag 268 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.