Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

IMF rekent op meer groei in 2021

IMF rekent op meer groei in 2021
26 jan 2021 om 14:26
Imf

De wereldwijde economie zal dit jaar iets harder groeien dan aanvankelijk voorzien. Dit bijkt dinsdag uit nieuwe ramingen van het Internationaal Monetair Fonds.

“Hoewel de recente goedkeuringen voor vaccins de hoop hebben doen toenemen op een ommekeer in de pandemie later dit jaar, leiden nieuwe golven en mutaties van het virus tot zorgen over de vooruitzichten”, zei het IMF dinsdag in zijn World Economic Outlook.

Terwijl de Amerikaanse economie dit jaar volgens het IMF juist wat harder zal groeien, is het tegenovergestelde het geval voor de eurozone. Voor de VS rekent het fonds nu op een groei van 5,1 procent en voor de eurozone op een 4,2 procent hoger bruto binnenlands product.

Dat is voor de VS een positieve bijstelling ten opzichte van de verwachte groei van 3,1 procent voor 2021 drie maanden geleden, terwijl de eurozone er 1,0 procentpunt op achteruit is gegaan in de nieuwste voorspelling.

Voor de Chinese economie ging de groeiraming van het IMF fractioneel omlaag, van 8,2 naar 8,1 procent in 2021.

De wereldwijde groei zal dit jaar uitkomen op 5,5 procent. Dat was in de raming van afgelopen oktober nog 5,2 procent.

De wereldhandel stijgt iets minder hard dan aanvankelijk voorzien. In 2021 zullen de handelsvolumes wereldwijd met 8,1 procent stijgen. Eerder werd nog gerekend op 8,3 procent.

Voor 2022 rekent het IMF op een wereldwijde groei van het bruto binnenlands product met 4,2 procent, gelijk aan de vorige raming. Daarbij zullen de VS 2,5 procent groeien en de eurozone met 3,6 procent.

De internationale handelsvolumes stijgen in 2022 met vermoedelijk 6,3 procent, wat een opwaartse bijstelling is van 0,9 procentpunt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.