Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Beter Bed sluit jaar goed af

Beursblik: Beter Bed sluit jaar goed af
26 jan 2021 om 15:45

Beter Bed heeft 2020 goed afgesloten, maar maakte in 2021 vooralsnog een valse start. Dit schreef Jan-Jaap Bongers, fondsbeheerder van Teslin Participaties in een analyse naar aanleiding van de cijfers waarmee de beddenproducent eind vorige week kwam.

“We kunnen concluderen dat het bedrijf het jaar goed afsluit. Beter Bed groeide ongeveer 10 procent harder dan de markt in de categorie wonen & slapen. Een uitstekend resultaat met een sterker marktaandeel als gevolg”, aldus Bongers.
 
In 2020 groeide de totale omzet van Beter Bed zo’n 20 procent. De online omzet liet daarbij ongeveer een verdubbeling zien en maakt nu 15 procent uit van de totale omzet.

Zonder de lockdown in december was de groei in 2020 nog hoger geweest aangezien dit top verkoopweken zijn. Helaas geldt dit ook voor januari, waardoor het bedrijf een valse start maakte in 2021″, aldus Bongers.

Toch staat Beter Bed er sterk voor, waarbij het bedrijf volop inzet op online verkopen en zich ook klaar maakt voor als de winkels na de lockdown weer open mogen.

“Uit onze analyses blijkt dat Beter Bed met grote waarschijnlijkheid op een goede manier door de herstructurering heen zou komen. In dat geval heeft het bedrijf veel potentie en zou het ondergewaardeerd zijn”, meent Bongers.

Daarom heeft Teslin het belang in Beter Bed meer dan verdubbeld door de aankoop van circa 2 miljoen aandelen.
 
“We kochten de aandelen tegen aantrekkelijke koersen waardoor wij onze gemiddelde kostprijs per aandeel wisten te verlagen naar ongeveer 4,00 euro. Met de positieve vooruitzichten lijkt het toch nog een positieve investering voor Teslin Participaties te worden”, aldus de investeerder.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.