Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: weinig beweging in Brussel

Beursupdate: weinig beweging in Brussel
25 jan 2021 om 11:38

(ABM FN) De Brusselse beurs trapte vanochtend met winst af, maar de Bel20 noteerde richting het einde van de voormiddag toch 0,3 procent lager op 3.732,80 punten. 

“Beleggers leken de afgelopen weken zeer enthousiast door de positieve wending rond de vaccins”, aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx. Nu blijkt de productie en distributie van die vaccins toch moeilijker dan gedacht, merkte de marktvorser op.

Verder is er in veel landen een derde golf aan de gang, waardoor nieuwe coronamaatregelen genomen worden, benadrukte Verstraete. Een nieuwe lockdown lijkt inmiddels onvermijdelijk in Frankrijk, merkte econoom Bernard Keppenne van CBC Bank op. 

Heel wat beleggers zullen volgens Verstraete van Lynx aandachtig de start van het Europese cijferseizoen volgen. In België gaat die vrijdag echt van start met onder andere WDP op de agenda. 

De impact van corona op de Europese economie is volgens investment manager Simon Wiersma van ING ook duidelijk: “Dat Europa opnieuw in een recessie komt, staat vrijwel vast”, meent de marktvorser van ING. 

Dit werd volgens Keppenne van CBC ook duidelijk gemaakt met de laatste inkoopmanagersindexen in Europa. De dienstensector heeft het zwaar en trekt de hele economie naar beneden, aldus Keppenne. 

Op macro-economisch vlak was het maandagochtend een rustige dag. Een minpunt was dat het Duitse ondernemersvertrouwen daalde. De zogehten Ifo-index daalde van 92,2 in december naar 90,1 in januari. Er was door economen vooraf gerekend op een stand van 91,9.

De euro/dollar noteerde op 1,2151. 

Stijgers en dalers. 

Beleggers kregen opnieuw een groot aantal analistenrapporten te verteren. 

In de hoofdindex kreeg Umicore een hoger koersdoel van 47,00 euro van Degroof Petercam bij een ongewijzigd Houden advies. Volgens de zakenbank is het potentieel van Umicore al in de koers ingeprijsd, waardoor er geen koopadvies kon worden afgegeven. Het koersdoel werd verhoogd omdat het model doorgerold werd. Het aandeel schreef 2,6 procent bij. 

Barco zag zijn koersdoel door KBC Securities verhoogd worden naar 22,00 euro, terwijl het Accumuleren advies herhaald werd. Het koersdoel ging omhoog nadat het beurshuis het model doorrolde. Het aandeel won 1,1 procent. 

JPMorgan Cazenove verlaagde het advies voor Aperam van Overwogen naar Neutraal, maar stelde het koersdoel opwaarts bij van 28,00 naar 30,70 euro. Aperam is een kwaliteitsbedrijf, maar het aandeel is inmiddels wel duur, aldus het beurshuis. Het aandeel steeg 0,1 procent. 

Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor Sofina van 230 naar 280 euro met een ongewijzigd Houden advies. De analisten hebben hun model aangepast op basis van de nieuwe intrinsieke waarde die Sofina vorige week rapporteerde. Verder meent het beurshuis dat het aandeel correct geprijsd is, waardoor het weinig opwaarts potentieel biedt. Het aandeel moest 0,6 procent prijsgeven. 

ING sloot de rij met een daling van 1,7 procent. 

Op de tweede lijn steeg Melexis 1,8 procent, en kelderde Kinepolis 4,7 procent. 

Degroof Petercam haalde CFE van de kooplijst, maar stelde het koersdoel opwaarts bij van 85,00 naar 90,00 euro. Aangezien het nieuwe koersdoel weinig ruimte naar boven biedt, werd het advies verlaagd. CFE heeft een uitstekende positie op de offshore windenergiemarkt, maar heeft te kampen met steeds meer concurrentie, aldus de zakenbank. Het aandeel daalde 2,6 procent. 

Kepler Cheuvreux is van mening dat het akkoord tussen Atenor en Home Invest Belgium over het terrein Lot 4 van City Dox in Brussel positief voor beide bedrijven is, al is het te vroeg om het project in het model van Home Invest op te nemen. Het aandeel Home Invest noteerde op 115,00 euro terwijl het aandeel Atenor 0,4 procent daalde. 

Retail Estates werd in 2020 in België getroffen door de coronacrisis, terwijl dat in Nederland pas in 2021 voelbaar werd. Het aandeel noteerde 0,2 procent hoger. 

Bij de kleinere aandelen steeg Crescent 10,5 procent, terwijl Exmar 4,3 procent daalde.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.