AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 18 januari 2021 17:46

AEX sluit rustige dag vlak af

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25, NLMID,

De Amsterdamse beurs is maandag, bij gebrek aan impulsen vanuit de Verenigde Staten, fractioneel lager gesloten. De AEX leverde 0,2 procent in op 650,30 punten.

Beleggers bleven maandag terughoudend in aanloop naar een drukke week met bedrijfresultaten, macro-economische cijfers en rentebesluiten van centrale banken. Daarbij hielden de Amerikaanse aandelen- en obligatiemarkten de deuren vandaag gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day.

Aandelen kwamen in de afgelopen dagen wat af van de hoge standen aan het begin van het jaar, die werden bereikt dankzij de hoop op een economisch herstel en verdere stimuleringsmaatregelen onder de nieuwe president Joe Biden van de Verenigde Staten. Hoewel veel analisten verwachten dat de rally kan aanhouden, zal de volatiliteit in de komende weken hoog kunnen zijn vanwege signalen dat de hoge besmettingscijfers het economisch herstel bemoeilijken.

"De beurzen zijn vooruitgelopen op het herstel en een normalisering van de economische activiteiten", aldus strateeg Agnes Belaisch van Barings Investment Institute.

Beleggers krijgen deze week cijfers te verwerken van onder meer Intel, UnitedHealth, Netflix en ASML, hopend op meer duidelijkheid over de winsten en omzetten die de bedrijven voor dit jaar verwachten.

Volgens strateeg Emmanuel Cau van Barclays richten beleggers zich de laatste tijd wat meer op de negatieve factoren die boven de markt hangen. Cau verwacht dat bedrijven voorzichtig zullen zijn in hun verwachtingen, gezien de onzekerheden en huidige lockdown-maatregelen die nu nog een grote rol spelen in het beperken van een verdere verspreiding van het coronavirus.

Komende dagen opent 10 procent van de beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven de boeken. In Europa is dat 3 procent, aldus analist Corné van Zeijl van Actiam.

Bovendien komen onder meer de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan met een vers rentebesluit.

De euro/dollar handelde op 1,2077. Olie werd fractioneel goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX steeg Galapagos met 2,5 procent en ArcelorMittal met 2,4 procent. Bank of America, Deutsche Bank en Credit Suisse verhoogden het koersdoel voor de staalreus. Voor de komende jaren stelde Deutsche Bank de ramingen voor de EBITDA met tientallen procent naar boven toe bij. "En we zien meer ruimte voor verdere verhogingen."

De grootste dalers waren Unibail-Rodamco-Westfield, Ahold Delhaize en AkzoNobel met verliezen van 2,5 tot 3,7 procent. AkzoNobel mengde zich vanochtend in de overnamestrijd rond het Finse Tikkurila en wil het bedrijf inlijven voor 1,4 miljard euro en zo het Amerikaanse PPG aftroeven. Morgan Stanley vindt het een logische stap van Akzo, maar is wel wat bevreesd voor een biedingsoorlog.

In de AMX ging WDP 3,1 procent hoger en won PostNL 2,3 procent. Fugro daalde 1,7 procent. Degroof Petercam haalde het aandeel van de kooplijst, maar verhoogde wel het koersdoel.

Air France-KLM daalde ook 1,1 procent. De onderhandelingen tussen de Franse en Nederlandse staat over een nieuwe kapitaalinjectie in het noodlijdende Air France-KLM dreigen vertraging op te lopen, door een eerdere toezegging van minister Wopke Hoekstra van Financiën, dat het geld alleen aan KLM ten goede mag komen, zo schreef het Financieele Dagblad.

Bij de smallcaps ging Sligro 3,5 procent hoger en won Accell 2,3 procent. Avantium en Vivoryon daalden 3,1 en 6,6 procent.

Het lokaal genoteerde Fastned daalde 6,9 procent en Ease2pay 3,3 procent.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 738,74 en op zijn laagst 718,73. Het aandeel had een slotkoers van 722,43.

De koers van het aandeel NLMID noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 940,94 en op zijn laagst 906,98. Het aandeel had een slotkoers van 936,42.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Sluitingsbericht


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

maart 20, 2023

Macroflits: Komt er een bankencrisis?

maart 20, 2023

Onrust financiële sector houdt aan | 20 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

 • 21 maart

  Waar komt rendement nou eigenlijk vandaan?

Columns

Nieuw
20 mrt 12:46 Redactie

Hierom dalen banken ondanks de reddingen

17 mrt 10:03 Doijer en Kalff

Alles wat u moet weten over de DJIA-goud ratio 2.0 en waarom uw favoriete indicatoren en ratio’s outdated zijn

17 mrt 10:19 Cees Smit

Column: Klimaat Gekkies in Brussel