Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 14 januari 2021 11:50

Valuta: euro en dollar in evenwicht

De euro en de dollar noteerden donderdag stabiel in afwachting van de afloop van de impeachmentprocedure voor de Amerikaanse president Donald Trump, de omvang van het nieuwe stimuleringspakket van de aanstaande regering van Joe Biden en de inauguratie op woensdag 20 januari.

"Tot die tijd lijkt de markt vrede te hebben met de huidige verhouding tussen de euro en de dollar", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Voor vandaag lijkt het meeste vuurwerk en de eventuele beweging veroorzaakt te kunnen worden door de redevoering van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell vandaag. Er is door een aantal Fed-prominenten met de markt al enige terughoudendheid in het monetaire beleid gedeeld, en de verwachting is dat Powell vandaag daar op aansluit, zonder de indruk te willen wekken dat de Fed op korte termijn zijn beleid verstrakt", aldus Vermeer.

De coronacrisis heeft in de VS al tot een nieuw steunpakket geleid van 900 miljard dollar. "Waar het wachten nu op is, is een verdere verruiming daarvan door de aanstaande regering, waarbij een bedrag van 2 biljoen dollar circuleert. Dat is op papier goed voor de Amerikaanse economie en kan een stimulans zijn voor de dollar", aldus de valutahandelaar donderdag.

Iets verder vooruitkijkend schat Van der Meer vrijdag de macro-economische agenda voor wat betreft de Amerikaanse punten het eerstvolgende moment waarop de dollar in beweging zou kunnen komen en dan met nam na publicatie van de detailhandelsverkopen in december.

In China bleek de export in december op jaarbasis te zijn gestegen, maar wel iets minder stevig dan in november werd geregistreerd.

De Duitse economie liep in 2020 in omvang 5,0 procent terug, een krimp die vrijwel geheel kan worden toegeschreven aan de coronacrisis, ofschoon 2019 op jaarbasis met een groei van 0,6 procent al niet bepaald een wild jaar was.

In de Verenigde Staten gaat het vandaag om de wekelijkse steunaanvragen en de importprijzen over december. Voor de steunaanvragen ligt de prognose op 800.000 tegen 787.000 een week eerder.

Sprekers zijn vandaag de voorzitter van de Fed van Boston Eric Rosengren, van Atlanta Raphael Bostic, van Dallas Robert Kaplan en dus van voorzitter Powell.

De euro noteerde donderdag vlak op 1,2163 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8905 Britse pond. Het Britse pond steeg donderdag 0,1 procent en noteerde op 1,3653 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,4632 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 103,9880 yen. 

De Aandeelhouder TV

januari 16, 2021

In hoeverre betekent de goede eerste beursweek ook een goed 2021?

januari 15, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 1 – Chiprally, olietankers, post (DHL) & bezorgsector (JET)

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
16 jan 13:41 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, Euronav en China

15 jan 18:36 Redactie

Nieuw: Luister nu De Aandeelhouder Podcast!

15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis