Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Valuta: dollar herwint terrein

Valuta: dollar herwint terrein
12 jan 2021 om 11:42

De euro is ten opzichte van de dollar een deel van zijn vorige week opgebouwde terreinwinst weer kwijtgeraakt, nu in het monetaire circuit van de Verenigde Staten steeds meer rekening wordt gehouden met een ongewijzigd beleid van de Federal Reserve.

“Dat betekent dat de Fed niet tapert, maar ook niet de geldkraan verder opendraait”, aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. “En dat laatste sluit niet naadloos aan op hoop en verwachting, waarmee de dollar aan kracht heeft kunnen winnen”, aldus Vermeer.

De valutahandelaar verwacht dat de speech vanLael Brainard van de Fed van verhelderende betekenis kan zijn. “Daarin zal meer duidelijkheid mogen worden verwacht over hetgeen de Fed van plan is in het geval de omstandigheden verdere maatregelen vereisen”, aldus Vermeer.

En opmerkelijke beweging was dinsdag weggelegd voor het Britse pond. “Die loopt aardig en dat terwijl de Britse wereld geen reden geeft tot afgunst gezien de invloed van corona en de bewerkelijke effectuering van de Brexit-realiteit. Klaarblijkelijk kan het volgens valutapartijen met het Britse pond vanaf nu alleen nog maar beter gaan, gezien de malaise van de afgelopen jaren, maar wellicht wordt er voorgesorteerd op de oplopende vraag naar ponden om handelsposities niet in gevaar te brengen. Wij horen in onze omgeving voorlopig erg veel klachten over de vertragende papieren afwikkeling van transacties als gevolg van de Brexit”, aldus Van der Meer.

De macro-economische agenda is voor dinsdag zeer mager gevuld, terwijl het zwaartepunt wat dat betreft vooral op vrijdag is terug te vinden. Dinsdag spreekt Ben Broadbent van de Bank of England over het verdere monetaire antwoord op corona en houdt de voorzitter van de Fed van Kansas City Esther George een toespraak.

De euro noteerde dinsdag vrijwel onveranderd op 1,2155 dollar. De Europese munt noteerde 0,6 procent lager op 0,8943 Britse pond. Het Britse pond won dinsdag 0,6 procent en noteerde op 1,3591 dollar. De dollar noteerde wel 0,3 procent lager op 6,4593 Chinese yuan. China lijkt met een eigen vaccin zijn grip op het Afrikaanse continent te kunnen verstevigen. De dollar noteerde vandaag vlak op 104,1920 yen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.