Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA van Edward Loef – Waarschuwing aan Alibaba en Tencent Holdings

TA van Edward Loef – Waarschuwing aan Alibaba en Tencent Holdings
7 jan 2021 om 16:25

De Amerikaanse overheid dreigt Alibaba en Tencent op de zwarte lijst te plaatsen. De koersgrafieken geven ook een waarschuwing af.

Alibaba Group (BABA) vanaf 2020

Alibaba Group (BABA) vanaf 2020

De technische analyse neemt aan dat alle kennis en verwachtingen door de markt worden verdisconteerd. Wanneer de kenmerken van een (H)oofd(S)choudertop zichtbaar worden (zie TA blog 16 december 2020) en een stijgende steunlijn sneuvelt, dan is volgens gangbare studies naar koerspatronen het risico ca. 85% dat er sprake is van een trendomkeer. Dat is ook logisch, want de lagere top gevormd door de rechterschouder bewijst opeens meer neiging tot verkopen. De neklijn in de koersontwikkeling van het aandeel Alibaba Group (BABA) is inmiddels gesneuveld, waardoor de trendomslag een feit is. Een dalingsfase naar $ 190 tot € 170 lijkt zeer waarschijnlijk nabij.

Tencent Holdings Limited (TCEHY) op weekbasis vanaf 2017

Tencent Holdings Limited (TCEHY) op weekbasis vanaf 2017

Beleggers kunnen en mogen speculeren op wat er mogelijk komen gaat. In plaats van te beslissen op verwachtingen kan er ook gekozen worden voor een focus op zichtbare feiten. Het koersverloop van het aandeel Tencent Holdings Limited (TCEHY) laat nu zowel in absolute zin als afgezet tegenov

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.