Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ryanair verwacht nog minder passagiers door nieuwe lockdowns

Ryanair verwacht nog minder passagiers door nieuwe lockdowns
7 jan 2021 om 09:34

Ryanair verwacht in januari en februari een significante invloed op zijn vluchtschema als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere EU-landen. Dit maakte de Iers luchtvaartmaatschappij donderdag bekend.

Voor de eerste maand van dit jaar verwacht het bedrijf dat het aantal te vervoeren passagiers tot onder de 1,25 miljoen daalt. In januari 2020 vervoerde de maatschappij nog 10,8 miljoen passagiers.

Ryanair verwacht dat de huidige raming van ‘minder dan 35 miljoen passagiers’ voor dit jaar verder omlaag moet worden gebracht naar een bandbreedte van 26 tot 30 miljoen passagiers.

In 2019 werden door Ryanair inmiddels 152,4 miljoen passagiers vervoerd,  maar dat zakte in 2020 terug naar 52,1 miljoen. Dat is een daling van 66 procent.

Ryanair verwacht niet dat de vluchtannuleringen leiden tot een bijstelling van het verwachte verlies voor dit boekjaar, dat loopt tot en met 31 maart van dit jaar, daar een aanzienlijk deel van deze vluchten verlieslatend is.

Ryanair deed donderdag verder een beroep op de Ierse en Britse overheden meer vaart te zetten achter de coronavaccinatie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.