Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VS overwegen ook handel in Alibaba en Tencent te verbieden

VS overwegen ook handel in Alibaba en Tencent te verbieden
6 jan 2021 om 22:14

De Amerikaanse regering overweegt om de handel in aandelen van de Chinese bedrijven Alibaba Group en Tencent in de Verenigde Staten te verbieden. Dat schrijft persbureau Dow Jones woensdag.

De afgelopen weken spraken ambtenaren van de Amerikaanse ministeries van buitenlandse zaken en defensie over mogelijke uitbreiding van de zwarte lijst met bedrijven waarin Amerikanen niet mogen handelen, omdat de bedrijven gelieerd zouden zijn aan de veiligheidsdiensten en het leger van China.

Er wordt nog getwijfeld of de toevoeging van de twee bedrijven aan de zwarte lijst brede gevolgen kan hebben voor de kapitaalmarkten, volgens de bronnen van Dow Jones. Het is onzeker of de uitbreiding doorgaat.

De Chinese internetgiganten Tencent en Alibaba zijn samen goed voor een marktkapitalisatie van meer dan 1.300 miljard dollar. Veel Amerikaanse beleggingsfondsen hebben er in geinvesteerd. 

Woensdag liet de New York Stock Exchange al weten dat de eerder aangekondigde beëindiging van de beursnotering van drie Chinese telecombedrijven doorgaat, nadat dinsdag nog het tegendeel werd beweerd door het beursbedrijf.

Zondag verbood president Trump bij decreet het gebruik van acht Chinese apps, waaronder Alipay van Ant Group en WeChat Pay van Tencent. Het verbod gaat over 45 dagen in, na de inhuldiging van de nieuwe president  Joe Biden.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.