Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Ahold sluit goede pensioendeal

Beursblik: Ahold sluit goede pensioendeal
4 jan 2021 om 11:40

Ahold Delhaize heeft een flinke stap gezet in het verlagen van het risico van zijn pensioenverplichtingen. Dit concludeerde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam maandag.

De Amerikaanse dochter Giant Food bereikte een paar dagen geleden een akkoord over de pensioenregelingen met Food Employers Labor Relations Association and United Food and Commercial Workers Pension Fund en de Mid-Atlantic UFCW and Participating Employers Pension Fund. Giant Food zal in de komende 25 jaar circa 800 miljoen dollar voor belastingen in de pensioenregeling steken.

“Een aantrekkelijke deal”, vindt De Boer.

De last wordt op voorhand genomen en zorgt voor een verlies in het vierde kwartaal van bijna 100 miljoen euro, aldus De Boer, maar onderliggend werd de analist positiever over het vierde kwartaal, dankzij de aanhoudende gunstige marktomstandigheden. De dalende dollar is wel een minpunt, aldus Degroof.

De Boer verwacht dat Ahold Delhaize in 2020 een aangepaste winst per aandeel realiseerde van 2,30 euro. Dat is 0,10 euro meer dan waarop de analist aanvankelijk rekende.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 27,50 euro. Het aandeel steeg maandag op een groen Damrak met 2,8 procent naar 23,75 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ahold Delhaize

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.