Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX breekt uit: lange termijn koersdoelen 700 en 770 punten

AEX breekt uit: lange termijn koersdoelen 700 en 770 punten
4 jan 2021 om 12:19

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Het nieuwe jaar is begonnen. Vaak zien we direct aan het begin van een nieuw jaar opvallend bewegingen plaatsvinden en ook dit jaar is het weer raak. De goudprijs is 2021 begonnen met een uitbraak uit het dalende trendkanaal dat al in augustus is gestart. Maar ook de AEX-index opent 2021 met een dappere uitbraak.

De AEX-index stijgt vandaag boven de weerstand op 632 punten. Hier werd in februari vorig jaar de top geplaatst vlak voordat de coronacrash in gang werd gezet. Nu bijna een jaar later is deze top eindelijk gebroken, maar de stijging sinds de bodem uit maart is indrukwekkender te noemen. Sinds de bodem is de AEX nu zo’n 62% opgelopen en er lijkt voor dit jaar meer in het vat te zitten.

Eerste koersdoel: 647 punten

Vorig jaar besprak ik al meerdere malen dat de uitbraak uit het zijwaartse patroon tussen 530 en 587 punten zeer positief te noemen was. Het koersdoel wat we aan de hand van deze bandbreedte berekende lag op circa 644 punten. Iets hoger ligt de top van 25 december 2000 op 647,6 punten. Deze top mogen we als eerste tussenliggende weerstand beschouwen. Dit is het koersdoel voor de korte termijn.

Als we

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.