Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs opent hoger op laatste dag 2009

Amsterdamse beurs opent hoger op laatste dag 2009
31 dec 2009 om 08:33

De beurs van Amsterdam zal op de laatste handelsdag van 2009 licht hoger van start gaan. Beleggers zullen, bij gebrek aan richtinggevend nieuws, kijken naar de handel in Azie en Amerika. In Azie hield de toonaangevende Nikkei-index vandaag de deuren gesloten, waar de beurs van Hong Kong wel geopend was. De Hang Seng won 1,8 procent. In New York stond er ook winst op de borden, maar die was van beperkte omvang. Wel waren het de laatste uren van de handelsdag op Wall Street die voor de winst zorgen.

 

De Dow Jones-index was 0,03 procent in waarde gestegen tot een stand van 10.549 punten. De S&P500 won 0,02 procent en sloot op 1.126 punten, een kwart hoger dan aan het begin van dit jaar. De Nasdaq won 0,1 procent op 2.291 punten. De halfgeleidersector kwam woensdag positief in het nieuws, nadat een analist twee producenten een adviesverhoging gaf. De analist verwacht dat de PC-verkopen zullen toenemen in 2010, en dat de sector hiervan zal kunnen profiteren. De Philadelphia Semiconductor index won vervolgens 1,5 procent.

 

IJsland betaalt leningen terug

Het parlement van IJsland heeft besloten om de leningen van zowel Nederland als Groot-Brittannie terug te betalen. De meerderheid van het parlement stemde woensdag voor een nieuwe wet waardoor de terugbetaling mogelijk is. De leningen zijn ontstaan na het faillissement van de bank Icesave. Nederland en Groot-Brittannië schoten de bedragen voor die nodig waren om spaarders schadeloos te stellen.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.