Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX nipt nieuw record?

AEX nipt nieuw record?
31 dec 2009 om 08:57

 

Gisteren opnieuw hogere niveaus voor zowel de Dow Jones als de Nasdaq. De Dow Jones staat nu op het hoogste punt sinds 1 oktober 2008 en de Nasdaq eindigde op het hoogste punt sinds 3 oktober 2008. De S & P 500 eindigde in de buurt van de hoogste punt van de laatste 15 maanden dat twee dagen geleden al werd bereikt. 
 
De AEX bereikt afgelopen dinsdag de hoogste intra-day stand uit 2009 met 338,22 en ook de hoogste slotstand van dit jaar op 337,28. Op jaarbasis lijkt de index op een jaarwinst van meer dan 35% af te stevenen terwijl de index in de eerste periode tot 6 maart eerst bijna 20% daalde. Daarna volgde het herstel met een winst sinds 6 maart van bijna 70%. Al met al een bijzonder interessant beursjaar.

De oversold-/overbought indicator blijft zo rond de 64 hangen. Zolang deze indicator een stand boven de 50-lijn aangeeft is de opgaande trend nog volledig in tact. Een niveau boven de 70-lijn geeft aan dat er sprake is van een overbought situatie die weliswaar enige tijd kan aanhouden maar die wel voor een alert zorgt. Pas bij een daling onder die 70-lijnend gaan we posities afbouwen. De Trendscore bevestigt dit beeld min of meer door nu van positief naar neutraal te switchen. Na de forse stijging van de afgelopen maanden lijkt een correctie in januari/februari dan ook niet meer dan logisch. Wij komen daar in onze nieuwsbrieven nog op terug.

In onze laatste beursvideo 2009 gaan we aan de hand van de uur- en daggrafiek nader in op het recente verloop van de AEX. U kunt onze beursvideo’s bekijken op trendscore.tv .

Meer info: trendscore.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.