Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NYSE onderuit op tegenstrijdige signalen

NYSE onderuit op tegenstrijdige signalen
30 dec 2009 om 08:13

Evenals op de Amsterdamse beursvloer, kampte ook NYSE met lage volumes. Uiteindelijk sloten de belangrijkste indexen op Wall Street licht lager waarmee een einde kwam aan een zesdaagse rally. Waar beleggers goed nieuws kregen voorgeschoteld over het consumentenvertrouwen, waren zij eerst al geconfronteerd met huizenprijzen die geen stijging lieten zien.

 

Macrodata

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in december gestegen, zo blijkt uit cijfers van The Conference Board. De index voor het consumentenvertrouwen nam toe van 50,6 in november tot 52,9 in december. Consumtenen bleken positiever te zijn over de nabije toekomst dan over de huidige situatie. De Amerikaanse huizenprijzen in de grootste stedelijke regio’s zijn in oktober gelijk gebleven. Dat blijkt uit de Case-Shiller Index. De meeste beleggers hadden echter gerekend op een stijging van de prijzen.

 

Slotstanden

De Dow Jones-index sloot 0,02 procent lager op 10.545 punten en de S&P verloor 0,1 procent op 1.126 punten. De Nasdaq tot slot ging eveneens met 0,1 procent onderuit op 2.288 punten. Opvallende daler was United Community Bank. Het bankaandeel verloor 5 procent aan beurswaarde nadat het bekend maakte dat het de komende periode geen dividend zal uitkeren om zo de liquiditeitspositie van de onderneming te verbeteren.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.