Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

AEX wederom op winst

AEX wederom op winst
29 dec 2009 om 17:57

De AEX lijkt bezig te zijn met een kleine oliebollenrally. Voor de zesde dag op rij sloot de index licht hoger. De AEX kabbelde in de ochtendhandel rustig voort op een openingswinst van rond de 0,2 procent. Na het middaguur ging de handel een versnelling hoger toen duidelijk werd dat Wall Street met winst ging openen. Maar een uur voor sluit moest de AEX toch nog een stapje terug doen toen Wall Street in de ochtendhandel licht in rood zakte. De index sloot uiteindelijk 0,35 procent hoger op 337,28 punten. De AMX deed het met een winst van 0,33 procent iets minder goed dan de grote broer. De slotstand van de midkap was 508,85 punten. De andere beurzen van Europa leverden ook wat in door verliezen in Amerika. De Dax eindige vlak , terwijl de CAC-40 terug zakte naar een winst van 0,33 procent. De FTSE wist een winst van iets meer dan 0,4 procent vast te houden.


Stijgers en dalers

Qurius schiet omhoog Winnaar vandaag op het Damrak was Qurius. De automatiseerder schoot vandaag met 18,77 procent omhoog. Homburg Invest stond op de tweede plaats met 3,43 procent winst. Homburg was de uitzondering tussen de vastgoedfondsen, die vandaag door de bank genomen een slechte dag hadden. Philips was met 1,62 procent de winnaar van de AEX. Gisteren zei topman Gerard Kleisterlee dat het elektronicaconcern winst gaat boeken over 2009. TKH won 1,59 procent.

Pharming verloor 3,23  procent en was daarmee hekkensluiter. InnoConcepts liep vandaag weer klappen op. Met een koersverlies van 2,90 procent stond het op de tweede plaats. Unibail-Rodamco en ProLogis European Properties zagen de koers met respectievelijk 2,39 en 1,84 procent achteruit gaan. Wereldhave sloot 1,77 procent lager.


Wall Street

Wall Street heeft na een hogere opening in moeten leveren. De Dow Jones staat nog maar 0,11 procent in de plus, terwijl de S&P en de Nasdaq respectievelijk 0,05 en 0,14 procent verliezen. De roodstanden komen nadat bleek dat cijfers van The Conference Board over het Amerikaanse consumentenvertrouwen tegen vielen. Een half uur voor opening werd duidelijk dat huizenprijzen in oktober niet verder uit het dal zijn geklommen.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.