Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: TomTom in trek op hogere AEX

Beursupdate: TomTom in trek op hogere AEX
14 dec 2009 om 10:29

De AEX staat een uur na opening met een winst van 1,0 procent op 322,9 punten. De winst in de ochtendhandel komt nadat Dubai plotsklaps bekend maakte dat het 10 miljard dollar toegeschoven heeft gekregen van Abu Dhabi. Daarmee kan de golfstaat een deel van de 26 miljard dollar aan schulden aflossen. Ook de andere beurzen van Europa doen het goed op het nieuws uit de golfstaat. Zowel Londen als Frankfurt en Parijs staan op winsten van rond de 1,0 procent.


Dubai steuntje in de rug voor financials

Financials doen het goed op het nieuws dat Dubai een deel van de schulden kan aflossen. ING staat 1,9 procent hoger  op 6,24. De koers van de financial staat daarmee vanochtend iets meer dan 50 eurocent onder de theoretische ex-claim prijs van 30 november. SNS Reaal wint 1,1 procent nadat Dubai meer armslag kreeg dankzij Abu Dhabi.

TomTom grootste stijger op AEX

TomTom is vanochtend in trek bij beleggers. Het aandeel van de navigatiespecialist wint 2,9 procent. Analisten van SNS Securities waren vanochtend echter weinig optimistisch over de vooruitzichten van het bedrijf. Volgens de analisten zal er sprake zijn van toenemende concurrentie voor live verkeersinformatie. Dit zal de marges voor live verkeersinformatie en daarmee de winstgevendheid van TomTom drukken op de midden-lange termijn. Daardoor worden abonnementen belangrijker voor de omzet van het bedrijf, aldus de analisten.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.