Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX zakt weg in ochtendhandel

Beursupdate: AEX zakt weg in ochtendhandel
7 dec 2009 om 10:37

De AEX zakt in de ochtendhandel geleidelijk weg nadat de euforie bij beleggers over de Amerikaanse banencijfers heeft plaats gemaakt voor realiteitszin. Rond de klok van half elf staat de AEX op een verlies van 0,8 procent. Ook de andere beurzen van Europa staan lager in de ochtendhandel. De verliezen lopen uiteen van 0,8 procent voor de CAC40 tot meer dan 1 procent procent voor de FTSE100. Beleggers lijken vooral oog te hebben voor de dollar, die apprecieert ten opzichte van de euro. De hardere dollar drukt de prijzen van grondstoffen en aandelen.


Innoconcepts op winst na claimemissie

Beleggers hebben de voorwaarden van de claimemissie van Innoconcepts goed ontvangen. InnoConcepts gaat 52.263.352 nieuwe aandelen uitgeven met een nominale waarde van 0,01 euro elk tegen een prijs van 0,52 euro per aandeel. Elk gewoon aandeel geef een recht geeft op twee nieuw uit te geven aandelen. De emissieprijs houdt een korting in van circa 45,3 procent ten opzichte van de theoretical ex-rights price (TERP). De emissie is volledig onderschreven. Het aandeel van het bedrijf wint vanochtend 2,76 procent.

 

Beursblik: Geen eindejaarsrally AEX volgens Tostrams

De stijgende trend van de AEX, die ingezet is in maart dit jaar, dooft in december uit als een nachtkaars. Dat zegt technisch analist Royce Tostrams. Tostrams stelt dat 2009 een spectaculair jaar is geweest, met een bodem van 200 punten in maart tot een top van meer dan 325 punten in oktober. Maar volgens de analist komt er nu geen nieuw geld meer in de markt, en is er sprake van stuivertje wisselen met aandelen. Iemand verkoopt het ene aandeel, en koopt er een ander aandeel voor terug, en dat laat de AEX zien. Een eindstand van tussen de 300 en 325 punten “past perfect in dit plaatje,” aldus Tostrams.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.