Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Geen vuurwerk met beursintroductie Dockwise`

`Geen vuurwerk met beursintroductie Dockwise`
1 dec 2009 om 13:50

De introductie van Dockwise overmorgen aan het Damrak gaat geen vuurwerk opleveren. Dat zegt Peter Heijen, analist bij Theodoor Gilissen. Heijen verwacht dat het aandeel na een reverse split gaat handelen voor ongeveer 20 euro, zonder grote koersschommelingen. Op de vraag of Dockwise een waardige opvolger is van Smit International, dat wordt overgenomen door Boskalis, antwoordt Heijen bevestigend. Volgens de analist zijn de omzetvooruitzichten niet slecht; de helft van de omzet voor volgend jaar is al binnen. Daarnaast lijkt het transport van olieplatforms, dat 60 procent van de business is voor Dockwise, uitgebodemd te zijn. Desondanks mist Heijen wel wat “visibility” omdat het orderbacklog niet verder reikt dan het komend halfjaar.

 

Volgens Heijen is Dockwise echter “wel een maatje kleiner.” De beurswaarde van Smit is 1,1 miljard euro, terwijl Dockwise niet verder komt dan 650 miljoen dollar (ongeveer 430 miljoen euro). Smits omzet over het eerste helft van het jaar was 307 miljoen euro; die van Dockwise was ongeveer de helft. Heijen heeft omgerekend een koersdoel van 34 euro (na splitsing) met een buy advies.

 

Schulden

Het in Breda gevestigde bedrijf staat sinds eind 2007 genoteerd aan de beurs van Oslo, waar het destijds geïntroduceerd werd voor bijna 25 Noorse kronen per aandeel (NOK) door private equity fund 3i. Het aandeel sloot gisteren op 8,70 NOK, na een dieptepunt van rond de 4 NOK in januari. Het private equity fund liet Dockwise na de beursgang achter met een schuld van bijna 1 miljard dollar. Voor de emissie die kort geleden bekend werd gemaakt, was daar 100 miljoen dollar van afgelost. Dockwise verwacht met de emissie 220 tot 250 miljoen dollar op te halen waarmee de schuld verder wordt teruggebracht en de leverage op de balans weer binnen de perken komt.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.