Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street licht hoger van start

Wall Street licht hoger van start
30 nov 2009 om 15:24

Dicteerde Dubai afgelopen vrijdag al de Amerikaanse beurzen, ook vandaag zullen beleggers de ontwikkelingen in de Golfstaat met argusogen volgen.De regering van het emiraat Dubai heeft laten weten zich aan zijn verantwoordelijkheden ten aanzien van het staatsfonds Dubai World te onttrekken. De vraag is nu in hoeverre het debacle in Dubai van invloed is op het broze mondiale economische herstel. De futures wijzen kort voor opening van de beurzen op Wall Street op een licht hogere opening.

 

Black Friday

Voor het weekend keken beleggers met veel spanning uit naar Black Friday, het officieuze begin van de aankopen voor de feestdagen. Na dit weekeinde blijkt dat de consumentenbestedingen licht hoger zijn dan in 2008, zo blijkt uit voorlopige cijfers.  Het aantal consumenten wat afkwam op de stuntverkopen van afgelopen vrijdag lag hoger, maar de bestedingen per persoon juist weer lager. Uiteindelijk werd er een groei van de consumentenuitgaven gemeten ten opzichte van de vorige edite van Black Friday.

 

Financial Stability Board

De Financial Stability Board (FSB) heeft een lijst opgesteld met daarop 30 ondernemingen die, volgens de FSB, zo belangrijk voor het mondiale financiële systeem zijn dat een faillissement van een van deze ontganisaties niet mag plaatsvinden. De lijst is opgebouwd uit 6 verzekeraars en 24 banken, waaronder Bank of America Meryll Lynch, Citigroup, Morgan Stanley en Goldman Sachs. Ook Nederland is in de lijst vertegenwoordigd, met Aegon en ING.

 

Sterke oktobermaand voor halfgeleider-industrie

De wereldwijde verkoop van halfgeleiders is over de maand oktober met 3,5 procent teruggelopen tot 21,7 miljard dollar, in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar. In vergelijking tot een maand eerder dit jaar stegen de verkopen daarentegen met 5,1 procent. Voor 2010 en 2011 rekent brancheorganisatie SIA op groei.

 

Door: Sanne Rolsma, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.