Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: ING zet financiele sector flink lager

Beursupdate: ING zet financiele sector flink lager
26 nov 2009 om 10:33

De beurs van Amsterdam staat vanochtend flink lager. De AEX verliest meer dan 2 procent. Hoewel in Amerika de beurzen hoger gesloten waren, zette deze trend zich niet door op de Aziatische handelsvloeren. Hoewel bij opening het verlies nog enigszins werd beperkt, zakt de AEX al snel verder af. Met een lege beursagenda en Wall Street die de deuren vanmiddag gesloten houdt in verband met Thanksgiving, belooft het vandaag een rustige dag te worden, met relatief lage handelsvolumes.

 

ING zet financials lager

Onder de dalers zijn vanochtend de financials goed vertegenwoordigd. ING verliest ruim 5 procent van zijn beurswaarde en Aegon en SNS Reaal worden hier in mee getrokken en noteren een verlies van rond de 4 procent. De daling in de sector is vermoedelijk toe te schrijven aan de aandeelhoudersvergadering gisteren van ING. De bankverzekeraar zal definitief worden opgesplitst en dit betekent het einde van een van Nederlands grootste multinationals. Beleggers reageren terughoudend en willen hun vingers vanochtend niet branden aan financiele waarden. Gedupeerde aandeelhouders van Fortis boekten vanochtend wel enig succes. Ex-topmannen van Fortis, onder wie Lippens en Votron, zullen moeten getuigen over hun rol in de ondergang van Fortis.

 

Philips beticht van oneerlijke concurrentie

Philips wordt door de Europese Commissie (EC) beschuldigd van het niet naleven van de mededingingsregels. De commissie heeft Philips hiervan op de hoogste gesteld, zo maakte het Eindhovense bedrijf vanochtend bekend. Inhoudelijk heeft Philips nog geen reactie gegeven, maar wel heeft het zijn medewerking toegezegd aan het onderzoek door de EC. Beleggers mijden het fonds vanochtend waardoor het aandeel ruim 2 procent lager wordt verhandeld.

 

Chinese opdracht voor HITT

Het lokaal genoteerde bedrijf HITT maakte vanochtend bekend dat het een miljoenenopdracht uit China heeft ontvangen. Het Apeldoornse bedrijf zal in drie Chinese havens een begeleidingssysteem voor schepen leveren. Het aandeel noteert op 3,31 euro, vrijwel onveranderd ten opzichte van de slotkoers van gisteren.

 

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

 

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.