Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: BAM herstelt van afstraffing

Beursupdate: BAM herstelt van afstraffing
20 nov 2009 om 10:40

De beurs van Amsterdam is vanochtend goed van start gegaan. Na het verlies van gisteren, herstelden zowel de AEX als de AMX met meer dan een half procent. In de AEX noteert vrijwel geen fonds in het rood.

 

Huizenmarkt stabiliseert, consumentenvertrouwen neemt toe

Om half tien kwam het CBS met cijfers over de huizenprijs en het Nederlandse consumentenvertrouwen. De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in oktober gemiddeld 5,2 procent lager dan in oktober 2008. De prijsdaling is een fractie kleiner dan in september. Toen waren de huizen 5,3 procent goedkoper dan een jaar eerder. Tot september werd de prijsdaling dit jaar gestaag groter, maar de laatste twee maanden zijn de prijzen aan het stabiliseren.

 

De stemming onder consumenten is eveneens verbeterd. Het consumentenvertrouwen steeg van -19 in oktober naar -14 in november. Consumenten dachten veel positiever over de economie in de komende twaalf maanden. Met de stijging in november zet de opgaande lijn in het vertrouwen, die begon in april, door.

 

Aandeelhouders AND teleurgesteld AND maakt voorbehoud, aandeelhouders geschrokken

Ondanks dat AND een hogere omzet en winst boekte in het derde kwartaal, waren beleggers niet te spreken over de ontwikkelingen bij de kaartenmaker. Het aandeel noteert circa 8 procent lager. Reden voor de teleurstelling onder belegger is vermoedelijk het voorbehoud dat de onderneming maakte ten aanzien van de omzetprognose. Mogelijk wordt de omzet die voorkomt uit een overeenkomst met een grote Amerikaanse partij niet in 2009, maar pas in 2010 geboekt. Analist Jeroen Willaard van het Amsterdams Effectenkantoor meent echter dat het doorschuiven van de omzet naar volgend jaar niet zo´n probleem is. Nu de nieuwe kaarten van enkele West-Europese landen beschikbaar komen, bestaat de kans dat AND nieuwe klanten zal vinden.

 

BAM herstelt van oorwassing

Bouwbedrijf BAM , dat gisteren een flinke koersdaling te verwerken kreeg nadat er een trading update werd verstrekt, herstelt vandaag enigszins. In de ochtendhandel noteert het fonds ruim 5 procent hoger. Gisteren liet Edwin de Jong van SNS Securities al weten dat BAM te hard werd afgestraft door beleggers. Desondanks heeft SNS Securities zijn advies voor de onderneming verlaagd van ´buy´ naar ´accumulate´. De Jong stelt tegen ABM Financial News dat 2010 een ´beroerd´ jaar wordt voor het bouwbedrijf.

 

Spyker op zoek naar goedkopere productielocatie

Spyker Cars profiteert flink van zijn mededeling dat het de productie van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk zal verplaatsen. De verhuizing heeft tot gevolg dat 45 werknemers op zoek zullen moeten gaan naar een nieuwe werkgever. Reden voor de verplaatsing is dat Spyker in Engeland goedkoper denkt te kunnen produceren. In deze uitdagende tijden moet een klein bedrijf als Spyker manieren vinden om kosten te besparen en de efficientie te verbeteren", aldus CEO Victor Muller. Het fonds wint vanochtend ruim 10 procent aan beurswaarde.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.