Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Ahold laat keurige prestaties zien

Beursupdate: Ahold laat keurige prestaties zien
18 nov 2009 om 10:37

De beurs van Amsterdam heeft zich vanochtend opgetrokken aan de koerswinsten gisterenavond op de beurs van New York. Rond de klok van half elf noteert de AEX op een winst van 0,22 procent op een stand van 321,80 punten.

 

Cijfers Ahold voldoen aan verwachtingen Ahold boekt 238 miljoen winst

Voorbeurs kwam Ahold met cijfers over het derde kwartaal. De Zaanse grootgrutter boekte een winst van 238 miljoen euro, aanzienlijk meer dan analisten vooraf hadden gedacht. De toename werd voornamelijk veroorzaakt door een lagere belasting. In een toelichting liet CEO John Rishton weten dat hij voor het vierde kwartaal weinig veranderingen in de markt voorziet. De deflatie houdt aan en consumenten zullen hun bestedingen niet aanpassen. Wel verwacht Rishton dat de concurrentie zal toenemen, wat reden voor de grootgrutter is om zijn prijzen scherp te houden. De onderneming kondigde dan ook een nieuw kostenbesparingsprogramma ter waarde van 350 miljoen euro aan. Het aandeel noteert ruim een procent hoger op 9,25 euro.

 

Analisten te spreken over Ahold

Chris Hogbin, analist bij Bernstein, vindt de cijfers van Ahold ‘geruststellend’. De nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren, zullen volgens de analist zorgen voor het op peil houden van de marges. Ook de analisten van Fortis Bank Nederland spreken van goede cijfers. Fernand de Boer van Petercam bestempelt de winst als ‘netjes’. Hoewel de winst werd veroorzaakt door een lagere belasting, zijn ook de onderliggende cijfers conform de verwachting.

 

Bod Canon op Oce afgewezen

Grootaandeelhouder Orbis is niet tevreden met het bod van 8,60 euro van Canon op de aandelen Océ. De fondsbeheerder had liever gezien dat Océ in delen was verkocht aan verschillende partijen. Het bod van Canon doet volgens Orbis geen recht aan de werkelijke waarde van de printerfabrikant. Hoewel Orbis graag had gezien dat Océ ook in gesprek was gegaan met partner Konica Minolta, heeft deze laatste inmiddels laten weten niet met een tegenbod te zullen komen. Het Japanse Canon doet het bod gestand bij een aanmelding van 85 procent van de aandelen. Orbis beheert ongeveer 10 procent van de aandelen van de printerfabrikant. Diverse andere grootaandeelhouders hebben zich al wel geconformeerd aan het bod uit Japan. Woensdagochtend noteert Océ een kwart procent hoger op 8,60 euro.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.