Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: SNS Reaal zet de toon

Beursupdate: SNS Reaal zet de toon
10 nov 2009 om 10:09

Op het Damrak is de opwaartse trend van gisteren voortgezet. Zowel de AEX als de AMX maken een kwart procent winst rond de klok van 10 uur.

 

Vanochtend kwam SNS Reaal, als eerste van de drie grote financials, met cijfers over het derde kwartaal. De bankverzekeraar boekte een winst van 26 miljoen euro en presteerde licht beter dan analisten van KBC en Theodoor Gilissen en  hadden verwacht. Vooral de toename van het eigen vermogen is daarbij een goed teken, meent Paul Beijsens van Theodoor. Dirk Peeters van KBC had niet verwacht dat SNS winst zou maken. Ook beleggers waren aangenaam verrast door de cijfers en zetten het fonds bijna 4 procent hoger.

 

Vastgoedfonds Wereldhave kwam eveneens met cijfers over het afgelopen kwartaal. Zoals verwacht moest het fonds zijn vastgoedportefeuille flink afboeken. Het indirecte resultaat kwam daardoor uit op bijna 200 miljoen euro negatief. Het directe resultaat steeg daarentegen wel, met bijna 5 procent, wat ruimte biedt om de eigen doelstelling voor het gehele jaar te overtreffen. De toename van het directe resultaat werd vooral veroorzaakt door lagere rentelasten. Wereldhave liet weten diverse kantoorpanden te zullen verkopen en hiervoor winkelcentra te willen terugkopen. Friso Berghuis van Theodoor Gilissen vraagt zich echter af of de kantoren wel voldoende opleveren en of de winkelcentra niet te duur moeten worden gekocht. Beleggers waarderen het fonds met een koersverlies van bijna 1 procent. Ook andere vastgoedfondsen, zoals VastNed en Eurocommercial Properties, verliezen vanochtend.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.